Nyílt napot tartott az egyház a mánfai elvonulási központjában. A június első hétvégéjén megrendezett kétnapos rendezvényen a látogatók megismerkedhettek a gyönyörűen felújított elvonulási központtal és különböző előadásokon vehettek részt.

 
A közel 1000 lakó négyzetméterrel és egy barátságos belső kis parkkal rendelkező központban ünnepélyes megnyitóbeszédet mondott Jakab Gábor a mánfai központ vezetője, valamint Mireisz László, A Tan Kapuja Buddhista Egyház elnöke, aki később két előadáson is beavatta a tisztelt hallgatóságot a buddhizmus világába. Első előadásán a középút filozófiájáról beszélt, majd a buddhista és a hindu jóga közötti különbségekre tért ki bővebben.
 
Sors, ösvény és megvilágosodás, avagy Karma, Dharma és Nirvána címmel előadást tartott még Csert Zoltán az egyház igazgatója is, aki később a meditációs módszerek világába is beavatta a jelenlévő bátor vállalkozókat. Cser Zoltán emellett egy szertartás keretében felavatta a gyönyörűen kialakított 20-25 fő egyidejű meditációjára és gyakorlására alkalmas szertartástermet is.
 
Ökológia és buddhizmus témakörben beszélt még Csörgő Zoltán, jógát vezetett Wanshart Marschalkó Erika, meditációs gyakorlást tartott Rozgonyi Attila, voltak elképesztően finom falatok, valamint közös örömzenélés is az este folyamán.
 
A nyílt nap résztvevői láthatóan és érezhetően jól érezték magukat és elégedetten távoztak az elvonuló központból, ahol a további tervek szerint kialakításra kerül még egy látogatóközpont is gyerekek és felnőttek számára egyaránt, akik így aktív és interaktív módon ismerkedhetnek meg a buddhizmus iskoláival, és az alaptanításokkal.
 
A Mánfa Buddhista Oktatási, Kulturális és Elvonuló Központ a jövőben számos programmal várja majd a Pécsieket, a Pécs környékieket és mindenkit, aki érdeklődik a buddhizmus tanítása iránt. A legközelebbi programok között a Tejút Buddhista Pedagógia Központ által szervezett gyermektáborok szerepelnek.

A hétvégén elhangzott Mireisz László és Cser Zoltán előadásokat meghallgathatják a BuddhaFM-en. A műsorok időpontját keressék a BuddhaFM honlapon, az Adás menüpontban.