Csáki Eörs a Jungdrung Ten Gye Dü De – Magyarországi Bönpo Közösség jelenlegi elnöke és a hagyomány egyik legrégebbi magyarországi követője és képviselője.

A buddhizmussal először a 90-es évek végén találkozott és számos kiváló buddhista tanítóval volt szerencséje megismerkedni, mint Őszentsége a Dalai Láma, Namkhai Norbu Rinpocse, Csökji Nyima Rinpocse, vagy a nyugatiak közül John Reynolds, Keith Dowman, Ole Nydahl, Pressing Lajos.

2002-ben hallott először a bön hagyományról a grázi Kálacsakra beavatás alkalmával, ahol talákozott a hagyomány lámáival. 2003-ban, a TKBE Nyigmapa Közösség meghívására, John Reynolds Magyarországra látogatott és előadást tartott a bön rendszeréről. Ezt 2004-ben folytatta és ekkor tett említést Yongdzin Lopön Tenzin Namdak Rinpocse, a bön hagyományvonaltartó-mesterének 80. születésnapi ünnepségéről. Ekkor született meg benne az elhatározás, hogy ez alkalomból elutazzon Kathmanduba, Yongdzin Rinpocséhoz, hogy tanításokat kapjon tőle. 2005-ben Jakab Katival közösen utaztak a Triten Norbutse kolostorba, ahol számos tanítást és beavatást kaptak az ünnepség sorozatok alkalmával. Itt találkoztak az akkor frissen alakult franciaországi nemzetközi központ, a Shenten Dargye Ling képviselőivel, akiktől meghívást kaptak a nyitó elvonulásra. Még ugyanebben az évben sikerült elhívniuk Khenpo Tenpa Yungdrung Rinpocsét Magyarországra, hogy a TKBF-en belekezdjen a bön tanítások egy ciklusába.

Kapcsolata Shenten Dargye Linggel továbbra is szoros maradt, évente akár többször is elutazott az ottani elvonulásokra és 2013 óta az Association Shenten Dargye Ling vezető testületének tagja, 2016-tól pedig alelnöke lett.

Folyamatosan törekedett a hazai közösség kiépítésén, dolgozott a tanítók meghívásán és a rendszeres heti gyakorlások megszervezésén.

Mikor Yongdzin Rinpocse inspirálására a magyarországi közösség elhatározta, hogy egyesületet alakít, első, alapító elnökének, Csáki Eörsöt választotta.