2015. novemberben kezdte meg működését a MUDITA, az Idősek Dharma Közössége keretében működő klub, majd 2018-ban megalakult a MUDITA Alapítvány.

A mudita szanszkrit és páli nyelven az együttérző örömöt jelenti. Ezen a néven jött létre az idős buddhisták közösségének érdekében működő alapítványunk. Célunk, hogy segítséget nyújtsunk idős, buddhista elveket valló embereknek, távlatilag pedig az, hogy nemzedékek egymást segítő tevékenységén alapuló otthont hozzunk létre, azt működtessük.

Az alapítvány rövid neve: MUDITA Alapítvány
Angol megnevezés: MUDITA Community of Elderly Buddhist Foundation
Székhelye: 1117 Budapest Karinthy Frigyes út 5. I. em. 10. ajtó:
Pénzforgalmi jelzőszám: 10404072-50526885-77701007
K&H Bank Zrt. 407. sz. Lakossági Fiók

Előzmények
A Mudita – Idősek Dharma Közössége 2015 novemberében klub formájában jött létre.
Három buddhista közösség vezetői szándéknyilatkozatot írtak alá, A Tan Kapuja Buddhista Egyház és a Buddhista Misszió Arya Maitreya Mandala Egyházközösség, valsamint a Karma Kagyüpa Közösség részvételével.
Az együttműködés a következő témákban fogalmazódott meg: a klub működtetésén kívül az idősek gondozása, hospice ellátás, buddhista temetési szertartás, az elhunytak emlékének ápolása, sírgondozás.
A klub kéthetente vasárnap kínál programot, amelyben buddhista szellemű előadások, közös gyakorlások és a közösséget erősítő események szerepelnek. Az együttműködés távlati célkitűzése egy buddhista nyugdíjas ház vagy gondozó otthon vagy lakóközösség létrehozása, ahol a tagok baráti közösségben, buddhista elvek és gyakorlás keretében élhetik mindennapjaikat.
A Tan Kapuja Buddhista Egyház és a Buddhista Misszió Arya Maitreya Mandala Egyházközösség vezetői ezen célok érdekében alapítvány létrehozását határozták el és 2018 szeptember 3-án ünnepélyesen aláírták az alapító okiratot. (A Karma-Kagyüpa Közösség bár nem csatlakozott formálisan, ígéretet tett, hogy az alapítvány munkáját a jövőben is támogatni fogja.)
Az alapítványt 2019. április 3-án jegyezték be.
A munkát öttagú kuratórium irányítja és egy önkéntes munkacsoport támogatja. Törekvéseink megvalósításáshoz mindenkit szívesen látunk, aki elméleti vagy gyakorlati tudásával szívesen részt venne a fenti célok megvalósításában.

Kapcsolat
Facebook csoport: Mudita Buddhista Közösség
Farkas Pál kuratóriumi elnök
Dr. Pressing Lajos kuratóriumi tag
Dr. Rodák Margit kuratóriumi tag
Molnár Viktor a munkacsoport koordinátora

Együttérző örömöt minden lénynek!

06-30-475-5175
Dr. Rodák Margit
rodak.margit@gmail.com