Ácsán Dhammanando, az Öregek Tanítása, a Théraváda szerint működő thai alapítású angliai Amarávatí kolostor szerzetese július 14-én érkezik Magyarországra, hogy nálunk töltse a hagyományos esős évszakot (vassza), ami október közepéig tart.

Ácsán Dhammanando július 16-17-én részt vesz Bajnán a Közösség szokásos teliholdas elvonulásán. Mivel még nem sokkal lesz egy 26 órás utazás után, így szombaton ebéd körül kapcsolódik majd be egy rövid üdvözlésre, és részt vesz majd az esti programban (ahol tán egy Tan-beszédet is tart). Vasárnap ebéd előtt vagy után is számíthatunk rá egy közös meditáció és beszélgetés erejéig. Mindez a Közösségnek újra találkozás, az új érdeklődőknek ismerkedési alkalom egy tapasztalt théravádin szerzetessel.

Mindenkit szeretettel várunk!

Ácsán Dhammanandó Bajnán tölti a hagyományos esős évszakot (vassza), és csak október 19-én utazik vissza Amarávatíba. Eközben csak augusztus 20-29. között tölt majd távol rövidebb időt, amikor öt éjszakára Prágába utazik. Tartózkodása idején a tervek szerint tartani fog két hosszabb, öt-hat napos elvonulást, és néhány rövidebb, szombat-vasárnapi meditációs gyakorlást, valamint néhány nyílt napot, melynek időpontjait megérkezése után rögzítjük, és azonnal közöljük a honlapon.

 

Az elvonulások időpontjai:

 

2016. augusztus 13-14. (szombat-vasárnap)
2016. szeptember 5-11. (hétfő-vasárnap)
2016. szeptember 17-18. (szombat-vasárnap)
2016. október 3-9. (hétfő-vasárnap)

Az elvonulásokra való jelentkezés menete a Dhammadípa Közösség honlapján az Ismertető az elvonulásokról oldalon olvasható.  Hasznos lehet elolvasni a gyakran ismételt kérdések oldalát is.

A kétnapos elvonulások díja 4.000 Ft, a hétnapos elvonulásoké 14.000 Ft, és a részvétel díja magában foglalja a napi két étkezést is.

Az elvonulások A Tan Kapuja Buddhista Főiskola hallgatóinak tanrendi óraként lesznek elismerve.

 

Ácsán Dhammanando rövid életrajza

Ácsán Dhammanando 1951-ben született Londonban. A Keele Egyetemen, Staffordshire-ben angol nyelvet és történelmet tanult. Miután végzett, két évet önkéntesként Thaiföldön töltött, ekkor érintette meg először a buddhizmus.

Thaiföldi élményei inspirálták korábban reménytelennek tűnő spirituális útkeresését, aminek hatására 1982-ben lépett kapcsolatba Ácsán Szumédhóval és a nyugati buddhista Szanghával, melynek nyomán 1984-ben világi gyakorló csoportot szervezett Northamptonban. 1985 és 1986 során húsz hónapot töltött anagárikaként a Csittavivéka és Amarávatí Kolostorokban, és bár egy időre középiskolai tanárként még visszatért a világi életbe, és az Essex University-n további tanulmányokat folytatott, 1991-ben Amarávatíban ismét anagárikává avatták, majd 1993-ban megkapta Ácsán Szumédhótól a teljes szerzetesi felavatást.

Hosszú ideig a Csittavivéka kolostorban élt Ácsán Szucsittó irányítása alatt, majd 1997 és 2004 között Svájcban, Olaszországban, Ausztráliában és Új-Zélandon látogatta a vonalhoz tartozó kolostorokat.

2007 óta Amarávatíban él, és 2009 óta tanít, nem csak Angliában – ahol börtönpasztorációt végez, és a kolostorba látogató iskolai csoportok tájékoztatását is ellátja –, hanem Franciaországban, Szlovéniában, Csehországban, Lengyelországban és Magyarországon is.