Derek Rasmussen kanadai dharmatanító és emberjogi aktivista december 2-án és 3-án tartott elvonulást a Tan Kapuja diákjainak. Az elvonulás címe "Vipasszaná kedvességgel: hogyan viszonyul a meditáció a hétköznapok világához" volt.


Az elvonulás kiváló alkalom volt a meditáció örömteli és ellazult oldalának felfedezésére, néhány ragaszkodással teli szokás feloldására. 
A mester szavaival: "Szeretem az embereket arra bátorítani, hogy meditáljanak és találják meg a megfelelő egyensúlyt az erőfeszítés és az ellazulás között, és ne felejtsék ki a gyakorlásból a humort és a kedvességet sem".

Az elvonulásról felvétel készült, ami hamarosan meghallgatható lesz a Buddha FM-en.

Derek Rasmussen burmai és tibeti hagyományokban is jártas meditációs tanár. Kanada legnagyobb buddhista intézetében, a Dharma Centre of Canada falai közt szerezte buddhista tanítói képesítését. Tanítói olyan mesterek, mint Namgyal rinpocse, Szönam Szenge, David Bohm, Sayadaw U Thila, Tarchin Hearn és Cecilie Kwiat.

Derek Kanada-szerte és Új-Zélandon is tart meditációs tanfolyamokat, elvonulásokat.
12 évig élt egy inuit településen, az inuitok jogaiért küzdve. Korábban részt vett a Torontót és New Yorkot összekötő békemenet megszervezésében, valamint más emberjogi, erőszakmentes és a fenntartható fejlődésért kampányoló kezdeményezésben.

Jelenleg a PhD-ján dolgozik a Simon Fraser Egyetemen Heeson Bai professzorral, témája az oktatás és a meditáció ötvözése, különös tekintettel a Négy Mérhetetlenre (brahmavihárák). Ezen állapotok szerepét kutatja az éntelenséggel és az ürességgel kapcsolatos bölcsesség kifejlesztésében, valamint hogy mindez hogyan támogatja azokat, akik a társadalmi és ökológiai egyensúly megteremtésén dolgoznak.