Immáron hetedik alkalommal rendezte meg a japán Nembutsu vonal a három évenként megtartott Buddhist Summit konferenciát, azaz Buddhista Csúcstalálkozót, melyre 47 ország képviselőit hívták meg.

Az új meghívott tagok között szerepelt a magyar delegáció, melynek tagjai Lhagvaszüren Dordzs, Magyarországon doktori képzést folytató egykori kolostori apát, a Mongol Főláma egykori titkára, valamint Dr. Teleki Krisztina mongolista és kutató és Cser Zoltán a Tan Kapuja Buddhista Egyház igazgatója volt.

A csúcstalálkozó jelenlegi választott vezetője Tiszteletreméltó Khamba Láma Khabdzsu Csödzsamtsz Demberel a mongol buddhizmus főapátja, aki küldöttségünk nyári, mongóliai látogatásakor indítványozta, hogy vegyünk részt a konferencián képviselve hazánkat. Az ünnepélyes megnyitón részt vettek Srí Lanka legmagasabb méltóságai mind a világi, mind a vallási oldalról. A konferencia két napon át zajlott, ahol minden képviselő vázolta hazájában a buddhizmus helyzetét, beszámolva a gyakorlók, vonalak számáról, központok helyzetéről, a buddhista világiak vagy szerzetesek helyzetéről, problémákról, jövőbeli elképzelésekről.



A konferencián elhangzottak javaslatok, köztük talán az egyik legfigyelemreméltóbb egy nemzetközi buddhista TV csatorna elindítása volt, ahol reflektálhatnak a buddhizmus képviselői az aktuális politikai helyzetre például Burmában, vagy Bangladesben. A konferencia záróakkordjaként a Nembutsu szervezet bemutatta a Japánban jövőre megnyíló Nálanda Vihára terveit, valamint a már elkészült gigantikus épületegyüttesről készült kisfilmet. Rendhagyó módon a következő évben a megnyitó alkalmából minden résztvevőt meghívtak a nyolcadik Buddhist Summitra a Nálanda Vihárába.



A konferencia befejeztével minden résztvevő egy kétnapos kiránduláson vett részt, melyen a buddhizmus legrégibb megmaradt épületeit, sztúpáit, templomait tekintették meg, valamint a Bódhi fa eredeti ágát, melyet még Asóka tankirály lánya vitt el Srí Lankára a harmadik században Krisztus előtt. A külödttség tagjai a Buddha haj relikviájának valamint a híres Fog relikviának az áldásában is részesültek.  A rendezvényen olyan prominens személyek vettek részt, mint az orosz és kalmük buddhizmus feje, Telo Tulku, Kensur Rinpocse, a Gandan apátja, Khambodzsa két théra vonalának Legfőbb Pátriárkái, Bhután hercegnője, valamint a Togói királyi család.