A tajvanról indult, de mára világméretű szervezetté fejlődött Fo Guang Shan, azaz a Buddha Fényének Hegye több évtizedes munkájának gyümölcsét ajándékozta a Tan Kapujának. A nemzetközi buddhista egyház képviseletében három szerzetesnő látogatott hazánkba, hogy átnyújtsa a Buddhista Művészetek Enciklopédiáját a Tan Kapujának.

A Főiskola képviseletében Jelen János rektor, az Egyház képviseletében pedig Cser Zoltán igazgató vehette át ezt a 20 kötetes, a maga nemében páratlan könyvet. Az enciklopédia több, mint 10.000 címszóból, valamint a hozzájuk tartozó több, mint 14.000 nagy felbontású, színes képből áll. A könyv alapvető tudományos hivatkozás kíván lenni mindenki számára, aki művészettel, vagy buddhizmussal foglalkozik. A hatalmas anyag 8 témakörre bomlik: építészet, barlangok és sziklarajzok, szobrok, festmények, kalligráfia, pecsétek, kegytárgyak, életrajzok.
Az Encyclopedia of Buddhist Arts kötetei A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szakkönyvtárában kerültek elhelyezésre, és már mind a 20 kötet kereshető a könyvtár katalógusában is. A kötetek mellett kisebb-nagyobb méretű cérnakesztyűket helyeztek el a könyvtár dolgozói, hogy amennyire csak lehet, védjék az enciklopédiát. Szűcs Gabriella, a könyvtár vezetője elmondta: "Büszke vagyok rá, hogy olyan ajándékozottakkal szerepelünk egy listán, mint a SOAS, a Berkeley vagy az NCSU könyvtára."
A Fo Guang Shan Buddhista Egyház három szerzetesnőjével interjút készített a Buddha Fm is, melyben mesélnek a közösségük történelméről, jelenéről és természetesen magáról az enciklopédiáról is. Az adás időpontjai a rádió honlapján találhatók.

Jelen János méltatja az ajándékot, a diákok elmélyülten várakoznak.

Nem muszáj mindig komolynak lenni.

Az egyik szerkesztő, Miaoyi bemutatja az enciklopédia optimális használatát.

A diákok gyorsan tanulnak.

Íme négy a 14.000 képből és 10.000 címszóból.

Még Cser Zoltánnak is lehet ujjat mutatni.

Tobzódás a kultúrában.