Együtt ünnepelték a Föld-Kutya évének első teliholdját a magyarországi vietnámi buddhisták és A Tan Kapuja képviselői, a budapesti Tue Giác Pagodában.

Március 2-án a Magyarországi Vietnámi Buddhista Kulturális Központ és a Tue Giác Pagoda meghívásának eleget téve, A Tan Kapuja Buddhista Egyház képviseletében Dobosy Antal A Tan Kapuja Zen Közösség apátja és a közösség tagjai, valamint A Tan Kapuja Buddhista Főiskola képviseletében Jelen János rektor vettek részt a hazánkban élő vietnámi buddhisták telihold ünnepségén.

A Föld-Kutya évének első teliholdas ünnepén, a XVIII. kerületi Tue Giác Pagodában megtartott szertartást HT Thích Thien Bao szerzetes, a Vietnámi Buddhista Egyház Legfelsőbb Tanácsának tagja tartotta, az eseményen pedig rövid beszédet mondott Dobosy Antal és Jelen János is.

Egy vietnámi népi szólás azt mondja, hogy „az egész évi szorgos imádkozás hatása nem jobb, mint a telihold ünnepén mondott imáé”. Így ennek az ünnepnek nagy jelentősége van, amely nem csak a buddhisták, hanem az egész vietnámi nép életében is fontos szerepet játszik.


Tavaly októberben A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán az érdeklődők kicsit közelebb kerülhettek a vietnámi kultúrához a Vietnámi Buddhista Kulturális Hónap keretében, melynek záróakkordjaként Magyarországi Vietnámi Buddhista Kulturális Központ és A Tan Kapuja Buddhista Egyház, a Főiskola és a Zen Közösség együttműködési megállapodást írtak alá.

Az eseményről készített fotók ide kattintva tekinthetők meg.