Július 24-én érkezik és október 29-ig Magyarországon tartózkodik Ácsán Dhammanandó, aki most ötödik alkalommal látogat hosszabb időre hazánkba és tanítja az érdeklődőket a Bajnai Elvonulási Központunkban, amely így négy hónapra buddhista Vihárává (szerzetesi tartózkodási hellyé) alakul át.

Ácsán Dhammanandó, az Öregek Tanítása, a Théraváda szerint működő thai alapítású angliai Amarávatí kolostor szerzetese tagközösségünk, A Tan Szigete - Dhammadípa Közösség meghívásának eleget téve július 24-én érkezik Magyarországra, hogy nálunk töltse a hagyományos esős évszakot (vassza), ami október végéig tart. Ezen idő alatt több hosszabb és rövidebb, hétvégi elvonulást és néhány nyílt napot tart majd, melyek időpontjairól még egyeztetések folynak, de hamarosan ezek is véglegessé válnak. Amint végleges időpontokról számolhatunk be, azonnal egy újabb hírben fogjuk azokat jelezni.


Az már biztos, hogy Ácsán Dhammanandó július 28-29-én részt vesz Bajnán A Tan Szigete - Dhammadípa Közösség szokásos, havonta megrendezésre kerülő teliholdas elvonulásán. Mindez a Közösség tagjainak az újratalálkozás öröme, az új érdeklődőknek ismerkedési alkalom és mindenkinek egyaránt kivételes tanulási lehetőség egy tapasztalt théravádin szerzetessel.

Mindenkit szeretettel vár A Tan Szigete - Dhammadípa Közösség!

Részletes információk a Közösség honlapján.


Ácsán Dhammanandóról:

1951-ben született Londonban, fiatalkorában két évet önkéntesként Thaiföldön töltött, ekkor érintette meg először a buddhizmus. Kinti élményei nyomán lépett kapcsolatba Ácsán Szumédhóval és a nyugati buddhista Szanghával, majd világi gyakorló csoportot szervezett Northamptonban. Később húsz hónapot töltött anagárikaként az egyik angliai kolostorban, és bár egy időre még visszatért a világi életbe, 1991-ben ismét anagárikává avatták, majd 1993-ban megkapta a teljes szerzetesi felavatást. Hosszú ideig a Csittavivéka kolostorban élt Ácsán Szucsittó irányítása alatt, majd Svájcban, Olaszországban, Ausztráliában és Új-Zélandon látogatta a vonalhoz tartozó kolostorokat. 2007 óta Amarávatíban él, és 2009 óta tanít.

Ácsán Dhammanandó az Amaravati Kolostor honlapján