A 2017/18-as tanévben, az iskolán kívül is hatalmas sikereket értek el A Tan Kapuja Buddhista Gimnázium diákjai. Íme összegyűjtve néhány kiemelkedő eredmény, a teljesség igénye nélkül. Ezúton gratulálunk a diákoknak, a tanároknak, edzőknek és a szülőknek egyaránt!

2. hely az angol versenyen

A nemzetközi FOX angol verseny EAGLES korcsoportjában elindult 121 diákból, a TKBG 12. évfolyamos, EMMI ösztöndíjas tanulója, Budai Dániel a második helyen végzett, mindössze 17 ponttal maradva el az első helyezettől.

Európa-bajnoki cím a diákolimpiai győzelem után

Bicskei László 11. évfolyamos, EMMI ösztöndíjas gimnáziumi tanuló ifi korcsoportban, 105 kg-os súlycsoportban, fekvenyomás kategóriában Európa legjobbja lett az augusztusi bordeaux-i Európa-bajnokságon, ahova annak köszönhetően jutott ki, hogy az Encsen 2018.03.25-én megrendezett, Országos Diákolimpia döntőjét is megnyerte ugyanebben a kategóriában.

Két tehetség egy versenyen

Jovánovics Bianka 9. évfolyamos tanuló ezüst, Petrovics Dzsenifer 10. évfolyamos tanuló pedig bronz minősítést ért el a "Lélektől lélekig" nemzetközi irodalmi gyermekfesztivál versmondó versenyen.

Sikerek a katasztrófavédelmi versenyen

A Siklóson megrendezett katasztrófavédelmi versenyen A Tan Kapuja Buddhista Gimnázium 10. és 11. osztályos csapatai magabiztos versenyzéssel nyerték el a 2. és 3. helyezetteknek járó serleget.


3. helyezés a bécsi versmondó versenyen
A bécsi magyar nagykövetségen megrendezett versmondó versenyen Bicskei Laci, a gimnázium 11. osztályos tanulója, fantasztikus hangsúlyokkal a 3. helyezést érte el a több, mint 300 versenyző között!





Ezüst Fokozat és Különdíj a Helikon Fesztiválon

A Tan Kapuja Buddhista Gimnázium tánccsoportja - név szerint: Mitrovics Henrietta, Lakatos Dzsenifer és Petrovics Máté (10. osztály) - megnyerte a Helikon Ünnepségeken a Magyar Állami Népi Együttes különdíját és a néptánc kategória EZÜST fokozatát.

1. helyezés az I. Országos Roma Nemzetiségi Vetélkedőn Biriben

A Tan Kapuja Buddhista Gimnázium tánccsoportja (Mitrovics Henrietta, Lakatos Dzsenifer, és Petrovics Máté) mindenkit legyőzve 1. helyezést ért el az I. Országos Roma Nemzetiségi Vetélkedőn Biriben.
Ugyanez a csapat Ignácz Vanesszával kiegészülve a 3. helyezést érte el az I. Országos Roma Nemzetiségi Vetélkedő műveltségi versenyében.

Különdíj a Toldi képregény pályázaton

Bokor Ádám kilencedikes tanuló, a Pécsi Kulturális Központ által meghirdetett, Toldi képregény-rajzoló pályázatra beküldött műve különdíjban részesült!


 


Ösztöndíjas diákok voltak az elmúlt évben:

A "Duna-Dráva tehetségekért" ösztöndíj 2017/2018-as tanévének nyertese Mitrovics Henrietta, a Gimnázium 10. osztályos tanulója volt.




2017. október 17-én átadták az Emberi Erőforrások Minisztériumának Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíját: A Tan Kapuja Gimnáziumból ebben az évben Bicskei László 11. osztályos tanuló nyerte el a legkiválóbbaknak járó díjat!






A Tan Kapuja Buddhista Gimnáziumot, 2004 júniusában alapította A Tan Kapuja Buddhista Egyház. Az intézmény 2016-ig Kis Tigris Gimnázium és Szakiskola néven működött.