A nyár folyamán sem állt meg az élet A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szakkönyvtárában, amely most újranyitotta kapuit az érdeklődők előtt megújult olvasóteremmel, kiállításokkal, beszélgetésekkel...

Felújítás
A nyári iskolai szünet alatt a műpadlótól a salétromos falakon át az új bútorig megújult a könyvtár "filozófiás" olvasóterme. A harmadik éve tartó felújítás során minden olvasóterem szépen megmunkált, mobilizálható, világos célbútorokkal lett berendezve. Az olvasóterem könyveinek összecsomagolásában, takarításban hallgatók, családtagok, kollégák egyaránt sokat segítettek, munkájukat ezúton is hálásan köszönjük!

Nyitvatartás
Augusztus 27-től a szokásos nyitva tartás szerint várnak mindenkit a könyvtár munkatársai: munkanapokon 12-től 17.30-ig, tanítási szombatokon 10.30-tól 17.00-ig.


Beszélgetés Fórizs Lászlóval
Szeptember 25-én kedden 17 órai kezdettel WSC-előadásáról, az eddigi konferenciákról, azaz igen érdekes témákról lesz lehetősége beszélgetni az érdeklődőknek Fórizs Lászlóval, a TKBF tanárával. A WSC betűszó egy igen jelentős rendezvényt, a Szanszkrit Világkonferenciát rejti. A konferenciát idén nyáron 17. alkalommal rendezték meg, ezúttal Vancouverben. Az előadók között számos világhírű tudós között Fórizs László is előadást tartott.

Kiállítások
Az főiskoal I. évfolyamosainak a kötelező és ajánlott irodalomból válogattak saját kiadású műveket, ezzel köszöntik őket.
Szeptemberben Arthur Koestlerre és Faludy Györgyre emlékezik a könyvtár a születési évfordulójuk alkalmából rendezett könyvkiállítással.


Adomány
Dombrádi Angelika a könyvtárunknak adományozott sok minden között egy indiai hangtálat, dharma-tükröt, mandalát, és egy káprázatos, közel 70 cm(!) magas könyvet, amelyet a kiváló művész Romio Shrestha és a kiváló tudós Ian Baker jegyez. A Celestial Gallery című album a Callaway kiadó gondozásában jelent meg. Nincs olyan polc, ahova ez a könyv beférne, nem is kerül besorolásra, – a “mennyei galériát” mindenkinek érdemes megnéznie. Köszönjük az adományt!