A MUDITA Idős Buddhisták Közössége Alapítvány elvonulást szervez (nemcsak kizárólag időseknek) 2019. január 10-14 között A Tan Kapuja Buddhista Egyház Mánfai Oktatási, Kulturális és Elvonulási Központjába. 
Az elvonulás elsődleges célja az együttélés kipróbálása lenne azok számára, akik majdan buddhista idősek otthonában szeretnék eltölteni idős éveiket, de várnak minden buddhista irányultságú, nem idős embert is, aki csak az együttélést szeretné kipróbálni, vagy támogatni kívánja a kezdeményezést.
 
Lílávadzsra Dr. Pressing Lajos és Farkas Pál külön-külön 1-2 napos részvételével támogatja az elvonulást. Ezen alkalmakkor reggeli, esti meditáció, délután tanítás, előadás lesz. A teljes 5 napos program kötetlenebb, mint egy lelkigyakorlat, lesz lehetőség kirándulásra, játékra, beszélgetésekre.
 
Az étkezéseket közösen tervezik – vegetáriánus étkezés lenne -, a közösség készíti el az étleket a teljesen felszerelt konyhában. A vásárlást, a mosogatást, és a takarítást is közös munka eredménye lesz.
 
Az együttlét alatt semmi sem kötelező, a cél az, hogy kipróbálják magukat; megtapasztalják, hogy mennyire tudnak egymással együttműködni, elviselik-e egymást. Nagyon fontos lesz az egymás iránti odafordulás, az elfogadás gyakorlása, ami azt jelenti, hogy néha mindenki mege kell hacrcolnia önmagával.

A szállásdíj költsége 2340 Ft/fő/éj + az étkezésekre várhatóan napi 2000 Ft/fő. A tanítók tiszteletdíját egyéni felajánlás alapján kérik.
A részvételi szándékot 2018. december 3-ig lehet jelezni a következő email címre: fgagnes@gmail.com, egyúttal a 4 éjszaka szállásdíját – 9360 Ft-ot ugyanezen időpontig – a Tan Kapuja Egyház 10403181-31811301 számlaszámára szükséges befizetni. Az átutalás, vagy csekk közleményébe kérik beleírni, hogy „Mudita mánfai elvonulás”
 
Egy kis ízelítő a TKBE Mánfai Oktatási, Kulturális és Elvonulási Központjáról: