Mozgalmas hónapnak néz elébe A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szakkönyvtára, ahol a többi között lesz kiállítás, beszélgetés, könyvbemutató, társasjátékozó délután, sőt lesznek akik még egy kuglerrel is gazdagodhatnak a költészet napján.

Rendezvények, események

- Április 11-én, a költészet napján 11 József Attila verset rejtik el. A szókereső játékot nyomtatva és a könyvtár honlapján is közzéteszik. A helyes megfejtést beküldőket versekkel és kuglerrel jutalmazzák.

- Április 17-én 15.30-tól Buddhist Knowledge Quest címmel társasjátékozó délutánt tartanak, a játékvezető Kuzder Rita, a főiskola tanára lesz. Angolul olvasni tudók és magyar szurkolóik előnyben!

- Április 25-én 17 órától Sallai Zoltán új könyvének bemutatójára várnak minden kedves érdeklődőt, barátot, volt évfolyamtársat, a TKBE zen közösségének tagjait, hallgatókat, munkatársakat. Sallai Zoltán második könyve Re-Form Buddhizmus címmel jelent meg. A bemutatón meglepetés vendégek is lesznek, felolvasás, csodás képek, zene, beszélgetés, finom sütik és természetesen dedikálás.

- Április 29-én 10.30-tól 12 óráig három zen közösség, a Kvan Um Zen Magyarország (Mészáros Tamás, Stifter Imre), a Mokusho Zen Ház (László Kálmán) és a TKBE Zen Közösség (Károlyfi Judit, Sallai Zoltán) vezetői, képviselői, gyakorlói mutatják be az egyes irányzatok jellemzőit, szokásait, hagyományait. Ritka alkalom ez három zen közösségről egyszerre benyomásokat szerezni, ajánljuk minden érdeklődőnek!

 

Kiállítások

- Születésnapjuk alkalmából a műveikből rendezett kiállítással Márai Sándorra és Weninger Antalra emlékeznek;

- A hónap idézete Porosz Tiboré, amely megtekinthető a könyvtári hirdetőtáblán

- A könyvtári üvegfalon – az áprilisi névnapok mellett – Alexander Jamieson gyönyörű csillagképei láthatók

- A főiskolai könyvtári hirdetőt hetente frissül az új könyvek borítóképeivel.

 

E-könyv kölcsönzés

Kindle e-book olvasók kölcsönzése a Főiskola EFOP-3.4.3-16-2016-00024 pályázata keretében! A Kindle-kre Dobosy Antal professzor úr pdf-ben optimalizálta és adta oda a műveit. A későbbiekben újabb saját kiadású művekkel folyamatosan bővül az e-könyv állomány.