Csögyál Namkhai Norbu és Fabio Andrico: A mozgás tibeti jógája – A jantra jóga művészete és gyakorlata címmel könyvet adott ki tagközösségünk, a Magyarországi Dzogcsen Közösség.

A könyv annak az igénynek a hatására született meg, ami a jantra jóga alapszintjét tárgyaló, részletes útmutató iránt mutatkozott. A könyv egyrészt a VIII. századi, tibeti nyelven íródott jantra jóga útmutatásokra, másrészt Csögyal Namkhai Norbu Jantra jóga – a mozgás tibeti jógája címmel kiadott átfogó magyarázatára épül.

A jantra jóga gyakorlata nem holmi újkori találmány, amelynek a célja izgalmas testgyakorlatok bemutatása. A jantra jóga a tibeti kultúrában és a spirituális gyakorlók számtalan nemzedékének történelmi örökségében mélyen gyökerező, ősi hagyomány. Hordozza azt a tudást, amely a belső dimenziónkat vezérlő energiák és az általunk külső dimenzióként észlelt

jelenségek – a minket körülvevő világ – kölcsönös összefüggését ismeri. A gyakorlás végső célja az, hogy segítsen bennünket a béke és harmónia természetes állapotában időzni.

A jantra jóga előnyei messze túlmutatnak a fizikai hatásokon. A sajátos mozdulatok segítenek bennünket légzésünk koordinálásában, ezáltal kiegyensúlyozzák és erősítik finom energiáinkat és életerőnket. Ennek következtében a jantra jóga rendkívül értékes eszköz minden emberi lény – nem csupán a jóga előrehaladott gyakorlói – számára.

Váljon minden lény javára!

 

Kiadja a Magyarországi Dzogcsen Közösség

Ára: 8000 Ft

Megrendelhető a shop@dzogchen.hu e-mail címen.





 

Könyvbemutató:
2019. április 12. 16.30. – A Tan Kapuja Szertartásterme (1098 Budapest, Börzsöny u. 11.)

 

A közösség és a felhatalmazott oktatók rendszeresen szerveznek kezdő és haladó jantra jóga kurzusokat, és heti gyakorlási lehetőségeket. További infók a Magyarországi Dzogcsen Közösség Facebook oldalán, valamint a honlapjukon.