A koronavírus okozta rendkívüli helyzetben A Tan Kapuja Buddhista Egyház, és a Buddhista Misszió, Magyarországi Árya Maitréya Mandala Egyházközösség, az általuk létrehozott Mudita Idős Buddhisták Közössége Alapítványán keresztül, közösen nyújt segítséget a buddhista hagyományokat gyakorló időseknek és rászorulóknak.

A Mudita Idős Buddhisták Közössége Alapítványának nevében Farkas Pál és Pressing Lajos által jegyzet levélben így foglamaznak.

„Nehéz időket élünk, amelyek mindenkire nagy terheket rónak. A helyzet enyhülésére az elkövetkező hetekben sem számíthatunk. A vírus különösen veszélyezteti az idősebb korosztályt és azokat, akik valamilyen krónikus betegségben szenvednek. Az ő esetükben fokozott óvatosság és körültekintés szükséges.

A Buddhista Misszió, Magyarországi Árya Maitréya Mandala Egyházközösség és A Tan Kapuja Buddhista Egyház által alapított Mudita Idős Buddhisták Közössége Alapítványt éppen egy éve jegyezték be. Az Alapítvány célja, hogy segítséget nyújtson a buddhista elveket követő időskorú, szociálisan rászoruló természetes személyeknek, függetlenül attól, hogy melyik buddhista közösség tagjai, vagy formális tagság nélkül mely buddhista közösség hagyományait gyakorolják, valamint egy vagy több buddhista szellemben működő idősotthon integrált ellátása, nemzedékek egymást segítő tevékenységén alapuló intézmény létrehozása, illetőleg működtetése vagy támogatása. Bár ezen célok többsége hosszútávú, és fokozatosan tudjuk majd azokat megvalósítani, vannak olyan tevékenységek, amelyeket szeretnénk mielőbb megkezdeni.

Ezek közül az egyik a jelenlegi járvánnyal kapcsolatos, hiszen közösségeink tagjainak nem kis hányada a veszélyeztetett korosztályba tartozik.”

A cél érdekében a két egyházközösség a saját közösségeihez tartozók körében kiküldött levélben toboroz segítőket és jelzi a rászorulóknak a jelentkezés lehetőségét.

Fotó: Billy PascoUnsplash