A nagy érdeklődésre való tekintettel újra kiadásra került Valpola Ráhula: A Buddha tanítása című műve, amely tökéletesen összefoglalja a buddhizmus alaptanításait.

Az újrakiadás során csupán egy apró, de jelentős változás történt: a kötet bekerült A Tan Kapuja Kiadó által elindított, A buddhizmus mesterei című sorozat kiadványai közé.
A buddhizmus iránt érdeklődő, vagy épp a kezdő és a haladó gyakorlók számára is egyaránt javasolt kiadvány megvásárolható A Tan Kapuja webshopjában, erre a linkre kattintva.
 

Bővebben a kötetről:

Valpola Ráhula 1907-ben született Srí Lankán,  és 1997-ben távozott el. Olyan időszakban nőtt föl, amikor a Buddha tanítása új életre kelt Srí Lankán. Életével és műveivel – köztük a jelen könyv mellett elsősorban a The Heritage of the Bhikkhu (1946) és a History of Buddhism in Ceylon (1956) című művével – jelentős szerepet játszott ebben a megújulásban, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a buddhizmus ismét visszaszerezze régi tekintélyét és rangját. Jelen könyvét azzal a meggyőződéssel bocsátjuk magyar olvasói elé, hogy megszületése óta sem sikerült senkinek felülmúlnia   egyszerűségében, lényegretörésében és közérthetőségében.
Könyvéről a szerző így vall:
„E könyvecskével az volt a célom, hogy elsősorban azokat a művelt olvasókat szólítsam meg, akik nem jártasak a témában, és szeretnék megtudni, hogy a Buddha valójában mit tanított. Rájuk való tekintettel arra tettem kísérletet, hogy röviden és a lehető legközvetlenebb és legegyszerűbb módon, hűen és pontosan tolmácsoljam a Buddha szavait, úgy, ahogy azok a tudósok által a buddhai tanítások legrégebbi fennmaradt leírásának tartott Tipitaka páli nyelvű szövegeiben megtalálhatók.”

Szerző: Valpola Ráhula
Fordító: Tóth Zsuzsanna
Kiadó: A Tan Kapuja
Megjelenés: 2014
Terjedelem: 234 oldal