A Tan Kapuja Buddhista Egyház és a Zen Akadémia különböző szintű és elérhetőségű japán bambuszfuvola – eredeti nevén sakuhacsi – kurzusokat indít 2021 szeptemberétől.

Japán bambuszfuvola előkészítő - online

A sakuhacsi, a japán bambuszfuvola a világ egyik legnehezebb hangszere. Egy hangszer megszólaltatása persze mindenkor hosszú évek kemény munkáját követeli meg, ám a sakuhacsi esetén a kezdet nehézségei fokozottabbak: még a kitartó, erős frusztráció-tűrő jellem is nehezen viseli, hogy jó darabig nem látszik (nem hallatszik:) az alagút vége. Az előkészítő tanfolyam célja, hogy a könnyebben megszólaló, hamarabb sikerélményt nyújtó furulya segítségével biztos zenei és hangszertechnikai alapokat adjon a valódi kihíváshoz, a sakuhacsi játékhoz. A kurzus sikeres elvégzése után (közben) a jelentkezőknek módja nyílik saját gyakorló hangszer elkészítésére, illetve kölcsönzésére és a kurzus folytatására immár sakuhacsival, a párhuzamosan futó sakuhacsi kurzushoz való csatlakozásra.
Időpont: péntekenként, 18.00-19.00
Első alkalom: 2021. szeptember 10.
Jelentkezés: Kenéz László - kenez.laszlo@gmail.com


Japán bambuszfuvola kurzus - online

12 alkalomból álló ONLINE sakuhacsi (japán bambuszfuvola) kurzust indítunk, kezdők, újrakezdők számára is. A foglalkozásokon eleinte furulyát használunk, de a résztvevők a félév folyamán, kaució ellenében tanulóhangszert igényelhetnek.
Időpont: csütörtökönként, 18.00-19.00
Első alkalom: 2021. szeptember 9.
Jelentkezés: Kenéz László - kenez.laszlo@gmail.com
 

Japán bambuszfuvola kurzus – személyes jelenléttel

12 alkalomból álló sakuhacsi (japán bambuszfuvola) kurzust indítunk, kezdők, újrakezdők számára is.
Az érdeklődők szükség esetén, kaució ellenében tanulóhangszert igényelhetnek.
Időpont: hétfőnként, 18.00-19.00
Első alkalom: 2021. szeptember 6.
Helyszín: A Tan Kapuja Buddhista Főiskola (Budapest, IX. ker. Börzsöny u. 11.
Jelentkezés: Kenéz László - kenez.laszlo@gmail.com