A Tan Kapuja Kiadó gondozásában megjelent Porosz Tibor: A buddhista pszichoterápia - Egy ősi hagyomány a modern és a posztmodern gyógyászatban, valamint azokon is túl című legújabb könyve.

A kiadó Buddhizmus és Tudomány sorozatának második kiadványaként megjelenő kötetről, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola egykori rektorának és tanítójának könyvéről röviden:
Porosz Tibor az eddigi publikációi után e kötettel újra egy kevéssé ismert területre kalauzolja az olvasót. Ez a könyve felvázolja a buddhista kóroktant, bemutatja többek között a buddhista pszichoterápia alapvető diagnosztikai módszereit, a nyugati technikákkal meglepő hasonlóságot vagy éppen egyezést mutató terápiás eljárásait, leírja a több modellű, gyakorlatában jelen-központú és élménycentrikus buddhista módszereket, a meditációkat, a fizikális terápiákat, valamint bizonyos testtartások, mozgásgyakorlatok és légzésgyakorlatok, illetve az akupunktúra és a moxa terápia alkalmazásait.
A buddhizmusnak megvannak a hagyományos útjai, de nem állt meg itt, hiszen a buddhista pszichoterápia különféle változatos formái manapság egyaránt magukban hordozzák a hagyományok, illetve a modern és a posztmodern gyógyítás jellegzetességeit. A buddhizmus mindezzel részese lehet annak a napjainkban zajló folyamatnak, amelyben a gyógyítás egyetlen narratíváját a gyógyítás sokféle narratívája váltja fel, így a buddhista pszichoterápia is megtalálhatja a maga helyét a terápiás eljárások között.
 
A könyv bemutatójára 2021. szeptember 30-án kerül sor 17 órai kezdettel A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán. A bemutatót online, élőben is lehetősége lesz megtekintenie az érdeklődőknek A Tan Kapuja Youtube csatornáján.
 
A kötet megvásárolható A Tan Kapuja Kiadó webshopjában, az alábbi linken:
https://webshop.tankapujakiado.hu/termek/a-buddhista-pszichoterapia-6101973d4ad2b20012a221b0