A Tan Kapuja Buddhista Egyház és A Tan Kapuja Buddhista Főiskola 30. évfordulója alkalmából megjelent a TanKapu30 című kötet.

A Tan Kapuja 30. évfordulójának alkalmából az egyház egy jubileumi esszékötetet állított össze. A Rába Géza szerkesztése és Tenigl-Takács László lektorálása mellett készült könyv 77 olyan írást tartalmaz, amely A Tan Kapujához lazább, vagy szorosabb módon kötődő szerzők tollából született, a buddhizmus tanításai, a buddhista gondolatok és a mai kor emberének kapcsolatát mutatja be. Tökéletes lenyomata ez A Tan Kapuja Buddhista Egyház és Főiskola küldetésének, hiszen ezek az írások ékes bizonyítékai annak, hogy nagyon sok, önmagát buddhistának, vagy a buddhizmushoz közel állónak valló, önálló gondolattal, gondolkodással bíró lény fordult és fordul meg mind a mai napig A Tan Kapuján. Közülük most 77 szerző, különböző műfajokban (tanulmány, esszé, vers…) megírt gondolata, megélése, tapasztalata olvasható ebben - a kereskedelmi forgalomba nem kerülő - kötetben.

A kötethez kétféleképpen lehet hozzájutni:

  • A Tan Kapuja Buddhista Főiskola épületének előterében kihelyezett "adomány-asztalról" lehet elvenni egy-egy példányt

vagy


A Tan Kapuja törekszik arra, hogy minél több, magyar nyelven, magyar szerzők tollából megszületett buddhista témájú írást jelentessen meg. Szeretnénk, ha minél többen megismerhetnék a buddhista tanításokat, gondolatokat ezért egyes kiadványainkat adományos formában tesszük elérhetővé.

Természetesen lehetőség van támogatni egy-egy ilyen kiadványunk megjelenését akár a már említett, a Főiskolán kihelyezett "adomány-asztalon" lévő dobozban elhelyezett, vagy a10403181-49555454-54551052 számú, A Tan Kapuja Buddhista Egyház adományszámlájára elutalt, bármekorra összeggel. Kérjük utalás esetén a közleménybe a következőt írja be: "TanKapu könyvkiadás" (Ennek a kötetnek az előállítási költsége például 2000 forint volt.)
Köszönjük, hogy ön is hozzájárul A Tan Kapuja Kiadó adományos könyveinek megjelenéséhez!

 

A Nincs-kapu és a TanKapu30 kötet online bemutatója (2021.12.18.):