A Tan Kapuja Kiadó gondozásában megjelent Porosz Tibor: Párhuzamos lélektanok című legújabb könyve.

A kiadó Buddhizmus és Tudomány sorozatának harmadik kiadványaként megjelenő kötetről, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola egykori rektorának és tanítójának könyvéről röviden:

Porosz Tibornak A buddhista pszichoterápia című könyve a buddhista pszichológia gyógyításhoz kapcsolódó gyakorlati oldalait mutatta meg , e jelen műve viszont mindezek szemléleti hátterére, a buddhista pszichológia általánosabb jellegzetességeire irányítja a figyelmet.

Ebben a kötetben párhuzamos lélektanok találhatók, mert az egyes szokásos és szokatlan pszichológiai témák fel sorakoztatásakor az adott kérdések többféle megközelítése olvasható. Ennek során éppúgy megismerhetők az eltérő főbb nyugati nézetek, mint a történelmi Buddha felfogásai és a különböző buddhista iskolák nézetei, így alkalom nyílik az összehasonlításukra.

Az itt említett nézetek, szemléleti modellek lehetőség szerint a saját megfogalmazásaikkal, gondolatmeneteikkel szerepelnek, hogy azután egymás beszélgető partnerei lehessenek az Olvasó számára. Ezáltal ez a könyv kaleidoszkópnak tekinthető, mivel a nézeteket, modelleket és gondolatmeneteket követve ezek mint színes lapocskák lesznek láthatók, így azután annak, aki a könyvet a kezében forgatja, egyben minden forgatásnál a lapocskák kapcsolatainak eltérő mintázatai, összefüggései mutatkoznak meg.

A könyv bemutatójára a közeljövőben kerül majd sor A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán. A bemutatót személyesen és online, élőben is lehetősége lesz megtekintenie az érdeklődőknek, melynek időpontjáról A Tan Kapuja különböző felületein értesülhetnek.
 
A kötet megvásárolható A Tan Kapuja Kiadó webshopjában, az alábbi linken:
https://webshop.tankapujakiado.hu/termek/parhuzamos-lelektanok-6284da1b5a19360012509c53