Október 9-én felszentelésre és átadásra került A Tan Kapuja Buddhista Egyház bükkmogyorósdi Uszó Buddhista Oktatási, Kulturális és Elvonulási Központjának legújabb épülete, a Taraczki Dániel által tervezett uszói Dharma Ház.

A tökéletesen a tájba illeszkedő, természetes anyagokból készült, keleti hangulatú épület átadásával egy régi álom valósult meg, hiszen évekkel ezelőtt merült fel először annak gondolata, hogy A Tan Kapuja első elvonulási központjában szükség lenne egy a helyszínhez minden tekintetben illeszkedő, a közösségi gyakorlást nagyban elősegítő, legalább 20-25 ember közös gyakorlására alkalmas Dharma-teremre.
A napokban átadott új épület megvalósításához sokak áldozatos munkája mellett, szükség volt természetesen anyagi jellegű támogatásra is, melyet A Tan Kapuja ezúttal a BGAZRT pályázatán 2019-ben, elnyert 15 millió forintos támogatás segítségével tudott megvalósítani.

Az avatáson beszédet mondott a régi Uszó-tanya két korábbi elvonulója: Mireisz László (A Tan Kapuja Buddhista Egyház elnöke) és Dobosy Antal (A Tan Kapuja Zen Közösség apátja). A szertartás végén mantradalokat énekelt és gitározott Laár András (előadóművész, humorista, buddhista tanító), aki korábban szintén hosszabb időt töltött el az Uszón.

A Dharma-ház építéséről készült galériánk itt tekinthető meg.

Az esemény galériája ide kattintva tekinthető meg.

Fotó: Bán-Horváth Attila