Megjelent A Tan Kapuja Buddhista Egyház igazgatójának, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanítójának, Cser Zoltánnak az első könyve.

A Tan Kapuja Kiadó gondozásában megjelent könyv a kiadó A Tan Kapuja tanítói sorozatának negyedik köteteként látott napvilágot. A Jóga a buddhizmusban megvásárolható A Tan Kapuja webshopjában, erre a linkre kattintva.

A kötet ünnenpélyes könyvbemutatójára a Hétfő Esték A Tan Kapuján sorozat eseményén, 2023. április 3-án 18 órától kerül sor A Tan Kapuja Szertartástermében. A bemutatóhoz online is lehet csatlakozni A Tan Kapuja YouTube csatornáján

A kötetről így ír Mireisz László, A Tan Kapuja Buddhista Egyház elnöke:
"Az elmúlt évtizedekben Nyugaton is jelentősen megnőtt a buddhizmus iránt érdeklődők száma, és ezzel párhuzamosan számos fordítás, kiadvány, könyv és tanulmány jelent meg, melyek a Buddha tanítását közvetítik az olvasók felé. Ezek döntő többsége a tanrendszer elméleti részét ismerteti, főként valamely irányzat vagy speciális megközelítés szempontjából. Alig találunk olyan munkát, amely a buddhizmus elméleti és gyakorlati tanításait együtt, valamint a különböző irányzatok lényegi azonosságát egyben láttatja. Ráadásul a buddhista jógát nyugaton gyakran összemossák a hindu jógával, holott e kettő nem csak kiindulópontjában, hanem technikáiban és a gyakorlás jellegében is lényegesen különbözik.

Cser Zoltánnak a buddhista jógáról és a légzésgyakorlatokról írt könyve messze kiemelkedik a hasonló tárgyú könyvek sokaságából. Az eredeti szövegek és a szóbeli tanítások alapján ismerteti a buddhizmus különböző ágainak gyakorlatait, technikáit úgy, hogy a Buddha tanításának elméleti és gyakorlati oldalát összekapcsolva teljes képet ad a különböző buddhista iskolák által használt módszerekről, valamint az egyes országokban elterjedt buddhista jóga- és légzésgyakorlatokról.

Miközben megismerhetjük a test-beszéd-tudat hármasságának összefüggéseit, a különböző ösvények elméleti és gyakorlati technikáit, valamint az ezekből összeálló egységes buddhista tanrendszert, aközben – a szerző több évtizedes tapasztalatait is átadva – a mindennapi gyakorlásunkhoz is értékes ismeretekre tehetünk szert.

Ezért is nélkülözhetetlen ez a kötet minden buddhista gyakorló számára.

Agniszama (Rev. Dr. h. c. Mireisz László)"