2023. augusztus 11-13. között Buddhafeszt néven fesztivált rendez a Sikonda Erdei Ifjúsági Táborban A Tan Kapuja Buddhista Egyház és A Tan Kapuja Buddhista Főiskola. 

A Víz Nyúl évének egyik fontos feladata a befelé nézés, az önmagunkba pillantás. Ezt a célt szolgálják az elvonulások, ahol a gyakorlatok révén megtapasztalhatjuk a tudatunk természetét. A gyakorlásban három tényező, az öröm, a világosság és a tudat teressége kiemelt.

A Tan Kapuja Buddhista Egyház és Főiskola a fentiek jegyében fesztivált rendez Sikondán, a Buddhafesztet, ahol a buddhizmus sokrétű gyakorlatait ismerhetik meg a résztvevők, ülő és mozgásgyakorlatokat.

A programban a nagy iskolák, a théraváda, zen és a tibeti buddhizmus meditációs módszerei, szertartások, tanítások, buddhista jógák, mozgásművészetek, táncok szerepelnek, de nem egy szerzetesi szigort követve, hanem a könnyedség jegyében úgy, hogy azok is értsék, azok is kipróbálhassák a gyakorlatokat, akik még sosem találkoztak a Tannal. A napi programot úgy alakítjuk, mintha egy elvonuláson lennénk, azaz reggeli, déli, délutáni gyakorlatok lesznek, este pedig zenei programok zárják a napot.

További információk: https://buddhafeszt.com/