2020.10.03 08.00 - 2020.10.04 17.45

felajánlás
jungdrungtengyedude@gmail.com

A Jungdrung Ten Gye Dü De – Magyarországi Bönpo Közösség közösség örömmel teszi közzé, hogy kérésükre Khencsen Tenpa Jungdrung rinpocse nagylelkűen elvállalta, hogy a már megszokott kora őszi budapesti tanítását megtartja online. A már tavaly kiválasztott téma, Jese Walmo gyógyító gyakorlata, talán most még aktuálisabb, mint valaha. A tanításra 2020. október 3-4-én kerül sor, egy ZOOM webinárium keretein belül.

A hétvégi programot, Rinpocse katmandui időbeosztásához és a nemzetközi közösség igényeihez is igazodva lett kialakítva. A rinpocse tervei szerint a hétvégén a tanítás közben közösen is fogunk gyakorolni.

Program:
Szombat-vasárnap (GMT+2)
08:00 – 09:30 - Szangcsö és meditáció (a shenteni lámák vezetésével)
15:30 – 16:30 - Tanítás
16:30 – 16:45 - Szünet
16:45 – 17:45 - Tanítás

Este 18:00–19:30 között pedig bátorítunk mindenkit, hogy csatlakozzon Khenpo Gelek lak által vezetett közös gyakorláshoz, a Daily Gelek-hez. A tanítás alatt magyar tolmácsolást biztosítunk, és kérünk minden közösséget, aki saját nyelvére is kívánja tolmácsolni a programot, hogy lépjen kapcsolatba velünk. A gyakorlat szövegét magyar és angol nyelven elérhetővé tesszük a jelentkezők számára, és ezúton kérünk mindenkit, hogy a kapott szöveget ne terjessze, ne ossza meg semmilyen online felületen.

Az elvonulás díja napi 10 Euró, amit a Zoom rendszerén keresztüli regisztráció során, PayPal-on át lehet befizetni. Tudjuk, hogy vannak akiknek az anyagi helyzete nem teszi lehetővé ennek kifizetését, viszont szeretnék követni a rinpocse tanítását és gyakorolni az itt kapott gyakorlatot. Ebben az esetben bátran lépjenek kapcsolatba e-mailen keresztül a közösséggel: jungdrungtengyedude@gmail.com

Regisztrációhoz kattints ide:
https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_ScJSUiZ9SfS0J_WGZg9DsQ

Szeretettel vár mindenkit a Jungdrung Ten Gye Dü De – Magyarországi Bönpo Közösség!

Jese Walmo gyógyító gyakorlat
Ez a rövid gyógyító gyakorlat nagyon népszerűvé vált napjainkban a bönpo gyakorlók körében, Jese Walmo és Szipé Gyalmo gyógyító gyakorlatként is ismert. A gyakorlat egy nagyobb szövegből, a „Szipé Gyalmo titkos gyakorlatának lényegi instrukciója” írásból van kiemelve, ami nem része a bönpo kanonikus szövegeknek. Ez egy modern terma szöveg, amit a múlt században az amdoi Nangshing kolostor vonaltartó apátja, Nangshing Gyalwa Wangden jegyzett le, miután látomásában megjelent előtte Szipé Gyalmo és átadta neki ezt a gyakorlatot. A modern világ új ismeretlen betegségei és akadályai tükrében szükség volt egy olyan gyakorlatra, ami kifejezetten ezekkel igyekszik megbirkózni. Majd négy generációval később Kalzang Dragpa jógitól, Észak-Tibetben Yongdzin Lopön Tenzin Namdak rinpocse ötödikként kapta meg ezt a gyakorlatot. Macsog Szipé Gyalmo, a Kiváló Anya, a Létezők Királynője, az egyik legfontosabb védelmező a jungdrung bön hagyományban, a három leggyakrabban megidézett védelmezőből, az úgynevezett ma dü cen-ből, ő a ma, egyben a védelmezők vezetője. Szipé Gyalmo fő megnyilvánulási formája Jese Walmo. Az ő alakjában, annak is a gyógyító aspektusában jelenik meg a gyakorlatunk során.

További hasznos információ
 

  • Kérünk mindenkit, hogy segítse azzal a szervezők munkáját, hogy a tanítás kezdete előtt legalább egy nappal regisztrál.
  • Mivel ez egy fizetett ZOOM webinárium, ezért minden résztvevőnek szükséges rendelkeznie SAJÁT ZOOM FIÓKKAL, és a webináriumra való belépés előtt, abba be is kell jelentkeznie! A regisztrációkor azt az e-mail fiókot kell megadni, amelyikhez a ZOOM fiók tartozik.
  • Az eseményre való belépés legegyszerűbb módja a kiküldött napi emlékeztető e-mail linkjére való kattintás. (Korábban be kell jelentkezni a saját ZOOM fiókba)