AZ ESEMÉNY TECHNIKAI OKOK MIATT SAJNOS ELMARAD !
A Mudita Alapítvány 2019. November 22-25-ig kétnapos elvonulást és kirándulást tervez (nemcsak időseknek), A Tan Kapuja Buddhista Egyház mánfai elvonulási központjában, melyre szeretettel várnak minden érdeklődőt, természetesen elsősorban azokat, akik az Alapítvány céljait magukénak érzik, és szívesen vennének részt annak munkájában.

A Mudita Idős Buddhisták Közössége Alapítványt 2019. április 3-án jegyezte be a Fővárosi Törvényszék. Az Alapítvány célja egy buddhista szellemiségű, elsősorban egymás segítésére alapozott, idősotthon létrehozása. A munkát öttagú kuratórium irányítja, és egy önkéntes munkacsoport támogatja, amelybe mindenkit szívesen látunk, aki elméleti vagy gyakorlati tudásával szívesen részt venne az Alapítvány céljai megvalósításában.

A Mánfai Elvonulási Központtal egyeztetve a mánfai út programjai a következőképpen alakulnak, az oda-visszaút kivételével a végleges időpontok a helyszínen kerülnek egyeztetésre:

1. Leutazás november 22-én, pénteken délután 15.45-kor, Budapest, Keleti pályaudvar, Tettye IC (6. vágány a csarnokban). Gyülekezünk 15.30-kor a csarnokban középen, a vonatok indulását-érkezését jelző tábla előtt. 65 év felett helyjegyet és gyorsvonati pótjegyet kell csak váltani.  Pécsre érkezés 18.40, onnan két menetben szállít be minket kocsival Mánfa gondnoka, Jakab Gábor, a Központba (a furgonba egyszerre 8+1 fő fér be). Bajnán este vacsora, rövid tájékoztató és nyitó meditáció.

2. Szombaton reggel meditáció, délelőtt gyógyfürdő látogatás, Magyarhertelend (a helyet megtaláljátok a www.hertelenditermal.hu oldalon), majd ebéd, pihenő, és délután 17 óra körül előadás és gyakorlat (kétszer másfél óra, fél óra szünettel), utána beszélgetés.

3. Vasárnap reggel meditáció, délelőtt Pécsen városnézés. Lehetőségek: Zsolnay Múzeum, Csontváry múzeum, középkori kazamaták, stb. látogatására, sétára a belvárosban. A délutáni program hasonlóan, mint szombaton, ebéd, pihenő, 17 óra körül előadás és gyakorlat, utána beszélgetés.

4. Visszaút november 25-én, hétfőn, korai reggeli után, 7.30-8 óra körül indulunk Pécsre, a pályaudvarra. Indulás Budapestre 9.14-kor a Tettye IC-vel, érkezés a Keletibe 12.14-kor.

A két előadás és gyakorlat közül az egyiket Pressing Lajos, Lílávadzsra tartja, a címe: Elengedés, a másikat Farkas Pál, a címe: Megragadás. A napi programok időpontjait a helyszínen, közös megbeszélés alapján rögzítjük. Az Alapítvány vezetőségével egyeztetve a fürdőjegy (1.900 Ft/nap) és - ha Pécsen kiállításra is megyünk, a kiállításjegy - árát ezúttal állja a Mudita Alapítvány. A program kötetlen, semmin nem kötelező részt venni.

Ha valaki csak később érkezne, a helyszín:
Mánfai Elvonulási Központ és Alkotóház: 7304 Mánfa, Fábián Béla utca 87.
(A pályaudvarról a Komlóra vagy Kaposvárra menő buszok valamelyikére kell fölszállni, azok állnak meg Mánfán.)
A Központ web-oldala: www.meka.hu
Jakab Gábor elérhetősége: 30-571-3285

A szállás alapdíja a kedvezményekkel az Alapítvány ezen eseményére érkezőknek 2.340 Ft/fő/nap. A jelentkezésnél előnyben részesülnek azok, akik a teljes időszakot kívánják igénybe venni. A gépkocsi befogadóképessége meghatározza a maximális, a központ kiadásai (fűtés, világítás, stb.) a minimális vendégszámot, tehát az elvonulásra 12-18 fő részvételével tudunk számolni. A napi háromszori étkezés költsége (plusz napközben kávé, tea, sütemény): 5.000 Ft/fő/nap. A pénteki vacsora és hétfői reggeli 2.500 Ft/fő.

Előleg 5.000 Ft, melyet A Tan Kapuja Buddhista Egyház 10403181-00032001-00000008 számlaszámra kérünk befizetni, legkésőbb egy héttel az elvonulás kezdete előtt. Megjegyzés: „Mudita-Mánfa”

Kérjük, részvételi szándékodat szíveskedj az alábbi kapcsolatokon mielőbb jelezni:
Molnár Viktor: molnar2.viktor@gmail.com, 20-922-2679
Kerti Mária Padmaratna: padmaratna1@gmail.com, 20-804-1095
Tapolcai Ágnes: atapolcai@gmail.com

Mindenkit szeretettel vár a
Mudita Idős Buddhisták Közössége Alapítvány