Az elvonulásra minden hely elkelt!
Köszönjük és várunk mindenkit szeretettel.
M.E.K.A.


A Három Kapu gyakorlatai

Ha a Buddha által tanított Ösvény lényegét szeretnénk megragadni a hétköznapi szinten, akkor három fogalmat kell értenünk; a karmát, a dharmát és a nirvánát. Karma minden jelenség, ami a térben és időben megjelenik, az átélő szempontjából pedig a kibillentség állapota, a dharma azon tanítások és módszerek Kedves összessége, amelyek megszüntetik a kibillentség okait. Ha ez sikerül, akkor elérjük a nirvánát, azaz a közepünket, minden jelenség forrását.

A meditációs gyakorlatok célja, hogy a kibillent állapotból az éberség és tudatosság révén elvezessen - mint ahogy egy kerék küllői - a perifériáról a közép tengely állapotába, ahol nem a külső-belső kényszerek határozzák meg állapotunkat, hanem a szabadság, boldogság és a mindentudás.

A gyakorlás hat lépésből fog állni, először a tudatot tanuljuk meg kontrollálni az egyhegyűség, a folyamatos jelenlét és a teresség gyakorlataival, ezzel elérjük a közepet, az egyensúlyi állapotot. Majd a tisztánlátás három lépése következik, ahol közvetlenül tapasztaljuk a jelenségek természetét. A vipasszaná vagy vipasjaná a nem-kettősség állapota, ezért gyakorolni nem lehet, de a fenti hat lépésen keresztül közelíteni hozzá - hasonlóan a holdra mutató ujjal - viszont igen.

A gyakorlásnál két lényegi pont fontos: értsük, hogy mit miért teszünk, valamint összhangba hozzuk a test, a légzés és a tudat hármasságát, ezért légző- és mozgásgyakorlatokat is fogunk végezni.
    
Péntek délután 16 órától vasárnap 14 óráig fog tartani az elvonulás.

A napi program:
- 7:00 - 9:00 mozgás, légzés, meditáció
- 9:00 - 10:00 reggeli
- 10:00 - 13:00 elmélet és gyakorlat, az éberség meditáció első három lépcsője, ülő és sétáló gyakorlatok
- 13:00 - 15:00 ebéd és pihenés
- 15:00 - 17:00  az éberség meditáció első három lépcsője, ülő és sétáló gyakorlatok
- 17:00 - 18:00 kérdés - felelet
- 18:00 - 19:00 vacsora
- 19:00 - 20:00 záró gyakorlat

Amit hozz magaddal: fogkefe, papucs, jógamatrac, könnyű laza ruházat, elszántság,

Amit adunk: ágynemű, ágyneműhuzat, lepedő, törölköző, ülőpárna, reggeli, ebéd, vacsora, kávé, tea, gyümölcsök, madárcsicsergés,

Ami nálunk nincs: wifi, hifi, tv, 4G,

Jelentkezés itt: www.meka.hu/kapcsolat

Az elvonulás költségei 25.000 forintba kerülnek (szállással és étkezéssel együtt), arra kérünk legalább ennyivel támogasd a rendezvényt.