2019.05.03 18.00 - 2019.05.05 16.30

Lásd a leírást!
Dzogcsen Gakjil
info.dzogchen@gmail.com

A dzogcsen tanítások nézete, meditációja és viselkedése Dzamling Gár dalán keresztül.

„A dzogcsen gyakorlás lényegében a folyton folyvást végzett integrációt jelenti: első lépésként felfedezzük, hogy mit jelent az alap, majd integráljuk ezt. Amikor képesek vagyunk a teljes integrációra, elértük a megvalósítást, a megvilágosodást. A tánc és a dal sorai erre mutatnak rá.  Tudd, hogy már most minden rendelkezésedre áll, semmi sem hiányzik, megvan ez a képességed. A jelen tudatosság révén, ebben az egyesült állapotban kell tartózkodnunk. Ez a mi eredendően tökéletes képességünk, mindannyiunk valódi természete. A valódi nézet, a dzogcsen valódi állapota az, amikor ebben vagyunk. Megpróbálunk ebben időzni és folytatni.” (Csögyal Namkhai Norbu magyarázata Dzamling Gar daláról és táncáról)

Csögyal Namkhai Norbu Rinpocse 2012 végén készítette ezt a dalt tenerifei tartózkodása során, Dzamling Gar megszületésének az alkalmából. A dal szavai és dallama spontán és gyönyörteli módon jelentek meg Rinpocse tudatában, akárcsak a hozzá tartozó tánc egyes részei is. Ez nem csak egy hétköznapi dal, hanem egy teljes tanítás is egyben, amely sok örömet ad és javára válik minden érző lénynek!

Rinpocse saját szavaival: „Mindhárom jelentést tartalmazza - külsőt, belsőt és titkosat - nem csak az egyiket. Emiatt, ha Dzamling Gár dalához egy magyarázatot írnék, akkor egy nagyszerű leírást tudnék készíteni, akár három kötetnyi terjedelemben. Ez a dal valóban nagyon mély értelmű. A dal szavai mélységesek, gyönyörűek. Nagyon jó újra és újra énekelni, gondolkozni a jelentésükön ismét és ismét, élvezve minden egyes szót. Ez egy igazi tanítás.”

A hétvége során Fabio Risolo nemzetközi kék gakjil és 1. szintű Szanti Maha Szangha oktató ad magyarázatot Dzamling Gar dalához kapcsolódóan a dzogcsen tanítás szemléletéről, meditációjáról és a mindennapi életbe való beépítéséről. A hallottakat a hétvége során rögtön át is ültetjük a gyakorlatba. Monika Walczak nemzetközi piros gakjil és tapasztalt khaita oktató segít bennünket a dal éneklésének, valamint a tánc lépéseinek és szimbolikus jelentésű kéztartásainak az elsajátításában.

A kurzus minden érdeklődő számára nyitott.

Jelentkezés: e-mailben az info.dzogchen@gmail.com címen és a részvételi díj befizetésével az egyesület bankszámlájára (10404072-00001290). Közlemény: DZMALING GAR + a résztvevő neve

A kurzus ára korán kelő kedvezménnyel, április 10-ig befizetve a kedvezményes összeg felét:
tagok, diákok, nyugdíjasok: 16.000 Ft (50€)
nem tagok 19.000 Ft (60€)

normál ár:
tagok, diákok, nyugdíjasok: 21.000 Ft (65€)
nem tagoknak: 24.000 Ft (75€)