2019.03.16 10.30 - 2019.03.17 17.00

lásd a leírást!
Lakatos Mónika
info.dzogchen@gmail.com

"A három vadzsra tánca" az elmélyült szemlélődés és tisztítás jelképes tánca, főként a tudat szintjéhez kapcsolódik.

Létezésünk három aspektusának (a test, az energia és a tudat), valamint ezek, az OM AH HUNG szótagok által jelképezett, tiszta állapotának beolvasztása a szemlélődés nem-kettős állapotába.

A rendezvény mindenki számára nyitott.


A vadzsratánc a dzogcsen tanítás egyik lényegi gyakorlata. Tizenkét gyakorló, hat fiú és hat lány táncol együtt egy nagy, ötszínű mandalán, mely az egyén belső és külső kiterjedése, a külvilág közötti megfelelőséget jeleníti meg. A táncok Csögyal Namkhai Norbu dzogcsen mester mélységes meditációjának gyümölcsei. A vadzsra szanszkrit szó, melynek jelentése gyémánt (valamint jelent jogart és villámot is). A dzogcsen tanításban a vadzsra lényegi természetünk szimbóluma, mely tiszta, világos és változatlan akár a gyémánt. A vadzsra gyakorlásával felfedezhetjük ezt a valódi természetet azáltal, hogy a szemlélődés, a kontempláció állapotában vagyunk. Ezt a tudást nem csak ülőmeditációban, hanem mozgásban is megtanulhatjuk és stabilizálhatjuk, így válhat mindennapi életünk részévé. Csögyal Namkhai Norbu 1991 óta négy különböző vadzsratáncot tanított (a testet, energiát (vagy hangot) és a tudatot), ugyanakkor mindegyik táncnak megvan a maga jellegzetessége.

Teljes ár: 16.000 Ft (egy rész: 5.000 Ft)
Tagoknak, tanulóknak: 12.000 Ft (egy rész: 4.000 Ft)
Ismétlőknek: 8.000 Ft (egy rész: 3.000 Ft)


További információk és előzetes bejelentkezés: info.dzogchen@gmail.com. Fizetési lehetőségek: készpénzzel a helyszínen vagy előre utalással a Közösség bankszamlájára. Amit hozni érdemes: kényelmes ruha, zokni vagy bőrtalpú tánccipő.