2018.06.28 09.00 - 2018.06.29 17.00

Felajánlás-alapú
Cser Zoltán
cser.zoltan@tkbf.hu

Intenzív Jantra Jóga alapozó kurzust tart Cser Zoltán, 2. szintű Jantra Jóga oktató A Tan Kapuján.

A röviden Jantra jógának vagy ‘a mozgás jógájának’ nevezett jógarendszer a tibeti jógák közé tartozik. Neve A Nap és a Hold egyesítésének jantrája. Gyökérszövegét a 8. században írta le Vairócsana, magyarázatot pedig a vonal jelenlegi tartója, Csögyal Namkhai Norbu, egy nyugaton élő dzogcsen-mester írt hozzá, aki a gyakorlatrendszert a 70-es évek elejétől adja át nyugati tanítványainak, napjainkban személyesen felhatalmazott oktatóinak rendszerén keresztül.
A Jantra jóga fő célja, hogy a légzés újraszabályozásán keresztül olyan állapotot teremtsen meg, amely lehetővé teszi gyakorlója számára, hogy tudatának valódi természetében ismerjen magára.
 
A testhelyzeteken és mozgásokon keresztül, amelyeket a légzéssel összehangoltan hajtunk végre, egyensúlyba hozzuk és irányításunk alá vonjuk az életenergiáinkat. Mivel a jó fizikai és mentális állapotunk szoros kapcsolatban van az energiarendszerünk állapotával, ezért a Jantra jóga gyakorlásával megőrizhetjük egészségünket, és elérhetjük a nyugodt és ellazult jelenlét tudatállapotát, amely valódi állapotunk megismerésének alapja.