2023.10.07 08.00 - 2023.10.08 17.00

A kétnapos elvonulás díja 12.000 forint
Farkas Pál
hamso@tkbf.hu

Ácsán Dhammanandó, az angliai Amarávati kolostor szerzetese október 7-8-án (szombat, vasárnap) kétnapos elvonulást tart Budapesten, A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán. Az eseményt tagközösségünk A Tan Szigete Közösség szervezi.

Az elvonulás érdemi része mindkét napon reggel 8.30 órakor kezdődik. A napi program az öregek hagyománya szerint ülő-, álló- és sétálómeditáció váltakozásával zajlik. Szombaton reggel megtörténik a menedékvétel és felvesszük az öt fogadalmat. A reggeli étkezés az első meditáció előtt 7.30-tól 8.30-ig, az ebéd a 11.45-kor befejeződő délelőtti gyakorlás után, 12-13 óra között kerül sorra. A hagyománynak megfelelően az elvonulás ideje alatt könnyebb reggeli és déli étkezésre lesz lehetőség. 13-14 óra között csöndes pihenőt tartunk. Ásványvíz és tea az elvonulás során végig rendelkezésre áll. A 14 órakor kezdődő délutáni gyakorlás szombaton 18 órakor, vasárnap 17 órakor fejeződik be, a napi időrendet Dhammanandó a résztvevők gyakorlottsága alapján határozza meg.

Mindkét nap folyamán írásbeli kérdéseket, az esti tanítás során szóbeli kérdéseket lehet feltenni Dhammanandónak a gyakorlással kapcsolatban. Kérjük, szíveskedjetek kényelmes ruhában érkezni, a szükséges ülőpárnák a Főiskolán a rendelkezésre állnak. Legyetek szívesek jelezni, hogy ki szeretne szombaton, vagy ha távolabbról érkezik, már pénteken a Főiskolán aludni. Ehhez szíveskedjetek polifoamot és esetleg hálózsákot magatokkal hozni, takarók vannak. A Főiskolai hallgatók az igazolt elvonulást két kredites speckoll praxis tárgyként elszámolhatják. A kétnapos elvonulás díja 12.000 forint, melyet kérünk a Dhammadapa alapítvány számlaszámára (11707024-20453400-00000000) legkésőbb az elvonulás megkezdése előtt két nappal befizetni.

Az elvonulást speckollként felvevő hallgatóktól nem kérünk díjat, de szívesen várunk felajánlást költségeink térítésére, melynek összegére vonatkozóan javasoljuk a mindkét nap két étkezést is magában foglaló, igen mértéktartóan megállapított díj összegének figyelembevételét. A jelentkezés lehetőségét az október 7-8. közötti elvonulásra október 1-én (vasárnap) éjfélkor zárjuk le.


Az elvonulásra a következő címen lehet jelentkezni: hamso@tkbf.hu (Farkas Pál).