2021.12.18 17.00 - 18.00

Ingyenes
info@tkbe.hu

Beszélgetés az Egyház 30. évfordulója kapcsán megjelenő TanKapu30 című jubileumi kötetről, valamint Dobosy Antal legújabb könyvéről A Nincs-kapuról.

Idén 30 éves A Tan Kapuja. Ebből az alkalomból A Tan Kapuja egy jubileumi esszékötetet állított össze. A Rába Géza szerkesztése és Tenigl-Takács László lektorálása mellett készült kötetben közel 80 írás kapott helyett, amelyek – szorosan, vagy épp csak nagyon lazán, de – kapcsolódnak a buddhizmushoz, az írások szerzői pedig A Tan Kapujához, vagy valamely magyarországi buddhista közösséghez. A TanKapu30 című esszékötet december közepén jelenik meg A Tan Kapuja Kiadó gondozásában.

Ugyancsak decemberben jelenik meg Dobosy Antal zen tanítónak, A Tan Kapuja egyik alapítójának legújabb könyve A Nincs-kapu. A kötet a zen buddhizmus klasszikus kóangyűjteménye tanítással, kifejtéssel és jegyzetekkel ellátva, amely A Tan Kapuja Kiadó, A Tan Kapuja Tanítói sorozatának első kiadványaként kerül napvilágra.A fenti két kötet online bemutatójára kerül sor 2021. december 18-án 17 órától A Tan Kapuja YouTube csatornáján.

A beszélgetésen részt vesznek:
Mireisz László – A Tan Kapuja Buddhista Egyház elnöke
Dobosy Antal – A Tan Kapuja Buddhista Főiskola professzora
Cser Zoltán – A Tan Kapuja Buddhista Egyház igazgatója
Karsai Gábor – A Tan Kapuja Buddhista Főiskola rektora

A könyvbemutatót követően, 18 órától az egyház Maitréja ünnepségére és szertartására kerül sor, szintén A Tan Kapuja YouTube csatornáján.

Az ünnepséget követően 20 órától a Menedék c. film premier előtti bemutatóját tartjuk meg ugyancsak A Tan Kapuja YouTube csatornáján élőben.