Ingyenes.
Dombóvári Kata
06-70-342-2780

A Kuan Yin meditációs csoportot Ven. Thay Hang Truong inspirációjára és szellemi vezetésével hozta létre és vezeti Dombovári Kata.

A gyakorló a bódhiszattva kvalitásait igyekszik feltárni magában és megvalósítani a mindennapi életben az ő áldásával, erejével.

Ki is az a Kuan Yin ?
Kuan Yin (szkr: Avalokiteśvara, tib. Chenrézik/  སྤྱན་རས་གཟིགས་ ) a szerető együttérzés bódhiszattvája. Fogadalmat tett, hogy minden lényt megment a létforgatag szenvedéseiből.


„A buddhizmuson belül Kuan Yin Bódhiszattva nagyon fontos szerepet tölt be. Néhányan azt mondják, hogy Kuan Yin Bódhiszattva kínai, mások azt, hogy nyugati; néhányan azt, hogy férfi, míg mások azt, hogy nő. Én azonban most közlöm veletek, hogy Kuan Yin Bódhiszattva nem kínai, és nem is nyugati, se nem férfi, se nem nő. Nos, akkor honnan jön? Kitölti az üres teret, és áthatja a Dharma-birodalmat; ott van mindenütt, és még sincs sehol.  Aszerint jelenik meg, hogy milyen test szükségeltetik adott fajta lények megmentéséhez. Olyan fizikai formában ölt testet, amely megfelelő, hogy a Dharmáról beszéljen a lényeknek. Tehát változó/rugalmas a személyazonossága. Kuan Yin Bódhiszattva buddha-formában jelenik meg, hogy megmentse azokat, akik készek arra, hogy budhákká váljanak. Bódhiszattva formában jelenik, hogy megmentse azokat, akiknek bódhiszattvává kell válniuk. Mennybéli királyként jelenik meg, hogy a mennybéli lényeknek a Dharmáról beszéljen. A buddhizmuson belül Kuan Yin Bódhiszattva az, aki mindenhová elmegy, hogy tanítsa és átalakítsa az élőlényeket, arra ösztönözve őket, hogy keltsék föl a Bódhi-tudatot. Először megnézi, hogy adott lény mit szeret, és aztán boldoggá teszi őket azzal, amit szeretnek. Ha már egyszer boldogok, meghallgatják a Dharmát, amiről beszél, és fokozatosan képes lesz őket megmenteni.” /Ven Hsuan Hua/