Maitréja-ünnepséget tart A Tan Kapuja Buddhista Egyház 2019. december 15-én. Az ünnepség szertartását követően az Á La Quartet vonósnégyes ad karácsonyi koncertet.

Hagyományos év végi ünnepségünket, az eljövendő világkorszak Buddhája, Maitréja (szeretet) tiszteletére tartjuk meg minden év decemberében, a téli napforduló körüli időszakban. Maitréja alakját a szeretet köti össze a karácsony ünnepével; az évnek ebben a szakában, a téli napforduló környékén fordítsuk figyelmünket erre az egyetemes, világot összetartó erőre, mely segít kikerülnünk a sötétségből.

Külön megtiszteltetés mindannyiunk számára, hogy ünnepségünkön részt vesz Drupdra Khenpo Tsultrim Tenzin Rinpocse, a Triten Norbutse kolostor meditációs iskolájának vezető tanítója, aki egy rövid meditációt tart mindannyiunkkal a „szerető-kedvesség” jegyében az érző lények és a világ jobbításáért és felemeléséért.

Az ünnepségen karácsonyi koncertet ad az Á La Quartet vonósnégyes - Tálas Anna, Géczy Miriam (hegedű), Krenedits Katalin (brácsa), Demeter Ágnes (cselló).

Az ünnepség ideje alatt, 16.30-as kezdettel a Tejút Buddhista Pedagógiai Központ tanítói gyerekfoglalkozást tartanak, így a gyermekes szülők is részt tudnak venni az ünnepségen.

Ebben az évben is nagy szeretettel várjuk minden kedves Barátunkat, a közösségek képviselőit, a buddhista gyakorlókat és az érdeklőket A Tan Kapuja Buddhista Egyház Szertartástermébe.

Időpont: 2019. december 15. vasárnap 17.00 órától

Helyszín: A Tan Kapuja Szertartásterme (1098 Budapest, Börzsöny u. 11.)

AZ ESEMÉNYT ÉLŐBEN KÖZVETÍTJÜK HONLAPUNKON.
https://www.tkbe.hu/live


AZ ÜNNEPSÉG PROGRAMJA:

17.00 – 18.30: Ünnepélyes szertartás - Mireisz László, Dobosy Antal és Cser Zoltán vezetésével, valamint Drupdra Khenpo Tsultrim Tenzin Rinpocse vezetésével

18.30 – 19.00: szünet

19.00 – 20.00: Az Á LA QUARTET vonósnégyes karácsonyi koncertje– Tálas Anna, Géczy Miriam (hegedű), Krenedits Katalin (brácsa), Demeter Ágnes (cselló). A vonósnégyes 2016-ban alakult egy hajós szerződés kapcsán, de a közös muzsikálás öröme a munka itthoni folytatására sarkallta tagjait. Ezen a különleges hangversenyen az együttes tagjai egy közös utazásra invitálják a hallgatóságot, ahol a klasszikus és jazz darabok mellett népzenei feldolgozások is elhangzanak. A zene szárnyán elrepülünk velük Írországtól Argentínáig, New Yorktól Párizsig, és gondolatban tangózhatunk még a Duna hullámain is, többek között Ion Ivanovici, Sarasate, Piazzola, Dvorak és Lehár Ferenc fülbe mászó dallamai segítségével.

A belépés díjtalan!

Sütemény és finomság-felajánlást örömmel várunk mindazoktól, akik ilyen formában is szeretnének hozzájárulni a Maitréja-ünnepség fényéhez!


Maitréja fotó: wikiwand.com/pinterest