Az idei évben a rendkívüli helyzetre való tekintettel, a decemberi Maitréja ünnepséget online formában tartja meg A Tan Kapuja Buddhista Egyház, melyhez így bárki csatlakozhat, a világ bármely pontjáról.

Hagyományos év végi ünnepségünket, az eljövendő világkorszak Buddhája, Maitréja (szeretet) tiszteletére tartjuk meg minden év decemberében, a téli napforduló körüli időszakban. Maitréja alakját a szeretet köti össze a karácsony ünnepével; az évnek ebben a szakában, a téli napforduló környékén fordítsuk figyelmünket erre az egyetemes, világot összetartó erőre, mely segít kikerülnünk a sötétségből.
Az ünnepélyes szertartás vezetik: Mireisz László, Dobosy Antal és Cser Zoltán.
A szertartást követően zenei meditációt tart Kenéz László (japán bambuszfuvola - sakuhacsi) és Földiné Irtl Melinda (hegedű).sa

Az ünnepséghez a https://www.tkbe.hu/live linken, valamint A Tan Kapuja YouTube csatornáján lehet csatlakozni.
Időpont: 2020. december 13. vasárnap 17.00 órától

Az ünnepséghez csatlakozóknak, mielőtt leülnek a képernyő elé érdemes maguk elé készíteni egy kis Buddha szobrot, egy gyertyát (vagy mécsest) és egy füstölőt!

A szertartás teljes szövege elérhető - és így akár végig is követhető - erre a linkre kattintva: https://www.tkbe.hu/sites/default/files/tkbe_szertartaskonyv.pdf

Szeretettel várja a közösségek gyakorlóit, minden volt és jelenlegi diákját, valamint minden kedves barátját és az érdeklődőket A Tan Kapuja Buddhista Egyház!