Fotó: Wikiwand.com/Pinterest
2022.12.18 18.00 - 21.00

Ingyenes
info@tkbe.hu

Az idei évben a decemberi Maitréja ünnepséget személyes jelenlét mellett tartja meg A Tan Kapuja Buddhista Egyház, melyhez online formában is lehet csatlakozni, így bárki részese lehet, bárhol is él a világon.

Hagyományos év végi ünnepségünket, az eljövendő világkorszak Buddhája, Maitréja (szeretet) tiszteletére tartjuk meg minden év decemberében, a téli napforduló körüli időszakban. Maitréja alakját a szeretet köti össze a karácsony ünnepével; az évnek ebben a szakában, a téli napforduló környékén fordítsuk figyelmünket erre az egyetemes, világot összetartó erőre, mely segít kikerülnünk a sötétségből.

A 18 órakor kezdődő ünnepélyes szertartást vezetik: Mireisz László, Dobosy Antal és Cser Zoltán.
A szertartást követően 19.30-tól: ünnepi (zenés) meditációt tart Cser Zoltán. Közreműködik Földiné Irtl Melinda, Kenéz László, Munkácsy Ádám és felvételről Szeremley Anett (tusfestészet).
Az ünnepséghez A Tan Kapuja YouTube csatornáján is lehet csatlakozni.
Időpont: 2022. december 18. vasárnap, 18.00 óra.
Helyszín: A Tan Kapuja Szertartásterme

Javasoljuk, hogy mielőtt leülnek a képernyő elé érdemes maguk elé készíteni egy kis Buddha szobrot, egy gyertyát (vagy mécsest) és egy füstölőt!

A szertartás teljes szövege elérhető - és így akár végig is követhető - erre a linkre kattintva: https://www.tkbe.hu/sites/default/files/tkbe_szertartaskonyv.pdf

Szeretettel várja a közösségek gyakorlóit, minden volt és jelenlegi diákját, valamint minden kedves barátját és az érdeklődőket A Tan Kapuja Buddhista Egyház!