Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy történet.

Ez a történet szájról-szájra terjedt, és hosszú évtizedeken, évszázadokon túl is fennmaradt, mert megihlette, megvigasztalta, tanította az embereket. Segített a mindennapokban való eligazodásban, a “hős útjában” - amin minden embernek végig kell mennie, a földtől a földig. Képviselte a gyökereket, az ősöktől származó értékrendet, mert tőlük, a régmúlt őseitől származott, de közben arra késztetett, hogy a saját életünkben segítsen a változásban, a cselekvésben. Jóra fordította a dolgokat.

Aztán - ahogy a szóbeli hagyományokkal lenni szokott - egyre kevesebben találták az utat az Üveghegyig (vagy azt hitték, hogy az az üvegvisszaváltó), a táltos is elkóborolt, már kevésbé értették a benne lévő tudást, így leírták és elkezdték olyanoknak mesélni, akiket még nem kötött a “valóság logikája”. De néha-néha amikor egy felnőtt hallja vagy olvassa, összeszorul a szíve, zsibbad a karja, s felsejlik a szavak mögött valami. Ha odafigyelünk, megtalálhatjuk a személyes történetünket, mesénket, de csak úgy tudjuk megérteni, ha teljes szívünkkel és testünkkel átérezzük, aktivizáljuk azokat a pontokat amik most nekünk szólnak.

Egy olyan belső utazásra hívlak, amelynek elindítója esténként 1-1 mese. Meghallgatod, aztán eljátsszuk (lehetőleg szavak nélkül), lerajzoljuk, átírjuk, esetleg még beszélünk is róla. :) Felfedezheted miként hat rád a történet, érzéseid, tested tudatosításával megpróbálhatsz az “elméd, gondolkodásod” mögé nézni.

Megfigyelheted a szereplők egymáshoz való viszonyát, elgondolkozhatsz, hogy ki az igazi főszereplő és mi az igazi kérdés, probléma a történetben - s talán a Te életedben. A bölcs szemlélődéssel és intuícióval felismerheted, hogy a mese egy jelenete vagy szereplője megjelent-e az életedben és ha igen, mit kezdtél, mit kezdhetsz vele. Ha meg nem... Akkor hazatérsz. :)

A sorozat a főiskola volt és jelenlegi diákjainak ingyenes. Külsősöknek 500 forint adományért látogatható, amit a főiskola fenntartására fordítunk.

A Tan Kapuja hallgatóinak a sorozat praxisként felvehető.

Szeretettel vár minden érdeklődőt a szervező:
Veres Károly

Ha kérdésed van, vagy jönni szeretnél, kérlek írj neki a miertnincsen@gmail.com címre.

Hely: A Tan Kapuja Buddhista Főiskola B épület (Kollégium) K1
A hétvégi oktatások előtti pénteken