2019.02.27 17.00 - 19.00

Szűcs Gabriella
library@tkbf.hu

Weiner Sennyey Tibor két új könyvének bemutatója: Magyar Buddha; Hamvas Béla ezerarcú és egyszerű élete és műve. A szerzővel Rába Géza beszélget.


Miért fontos, hogy honnan jöttünk? Ha a magyar ember önmaga keresése közben az ősi keletre tekint, olyan csodálatos hagyományt fedez fel, mint a samanizmus, a buddhizmus, továbbá a végtelenül gazdag ázsiai kultúrák kusza szövevénye, amelyből ragyogó tisztasággal és megrázó őszinteséggel emelkedik ki a Buddha. A Buddha tanítását éppen azért érdemes tanulmányoznunk, hogy megértsük mindenkori önvalónk és lényünk mélyebb és valóságosabb rétegeit.

Ki mások lehetnének legjobb kalauzaink hosszú felfedező útjainkon, mint olyan jeles magyar utazók és gondolkodók, mint Kőrösi Csoma Sándor, Stein Aurél, Lénard Jenő és Hamvas Béla? Ezért lettek ők könyvünk hősei. Kötetünkben kapcsolódó mellékletként olvashatnak egy-egy esszét a világ legnagyobb buddhista templomáról, a jávai Borobudurról, végül az elveszett magyar őseposzról és mitológiáról.

Weiner Sennyey Tibor (1981) költő, író, a DRÓT főszerkesztője. Óraadó tanár a Rajk László Szakkollégiumban és A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán. Szentendrén él. Utóbbi két könyve Hamvas Béla ezerarcú és egyszerű élete és műve és a Magyar Buddha.