A rendkívüli mű ezer év tibeti falfestmény műremekét mutatja be nagy felbontású képekben, történetükkel, művészi környezetükkel, és jelentőségükkel együtt. Összesen 998, sorszámozott példányban jelent meg, amelyek mindegyikét saját kezűleg dedikálta Őszentsége, a XIV. Dalai Láma, hangsúlyozva a könyv fontosságát a Világörökség részeként és a Tibeti Kultúra megőrzésében.

Előadó: Jakob Winkler buddhista oktató, a könyv egyik alkotója
Magyar nyelvű tolmács: Cser Zoltán buddhista oktató

A részvétel díjmentes.

A kivételes érdeklődésre való tekintettel kérjük, hogy időben érkezzetek!

Abban a ritka szerencsében lehet részünk, hogy személyesen látogat el hozzánk Budapestre a könyv alkotóinak egyike, Jakob Winkler, Csögyal Namkhai Norbu Rinpocse dzogcsen mester által felhatalmazott Szanti Maha Szangha oktató, tibetológus és buddhista tanító. Jakob a képek történetéhez és művészi környezetbe helyezéséhez nyújtott nélkülözhetetlen segítséget. Egyike annak a kevés nyugati Dzogcsen szakértőnek, akik alapkutatásukkal hozzájárultak az 5. Dalai Láma titkos templomának, a lhászai Lukhang-nak megértéséhez. Jakob volt az első nyugati tudós, aki beazonosította Pema Lingpa rejtett kincsiratát (terma) a lukhang-i falfestmények forrásaként.
Jakob előadásának magyar nyelvű tolmácsa Cser Zoltán Szanti Maha Szangha oktató és a TKBE vadzsrajána oktatója lesz.

A rendkívüli mű 1000 év tibeti falfestmény műremekét mutatja be nagy felbontású képekben, történetükkel, művészi környezetükkel, és jelentőségükkel együtt. Összesen 998, sorszámozott példányban jelent meg, amelyek mindegyikét saját kezűleg dedikálta Őszentsége, a XIV. Dalai Láma, hangsúlyozva a könyv fontosságát a Világörökség részeként és a Tibeti Kultúra megőrzésében.

Maga a könyv a méreteiben is monumentális: 50 x 70 cm (!), 498 oldalas, melyből 6 kihajtható! Egy-egy példányának ára 10 000 Euró, így személyesen elsősorban nagyobb intézmények és magángyűjtők könyvtáraiban gyönyörködhetünk a lapjain látható csodálatos festményekben.

Magyarországon most először tekinthetjük meg Tibet falfestményeit Jakob Winkler előadásában, aki 90 varázslatos percen keresztül kalauzol bennünket a Világ Tetejének lenyűgöző műalkotásai között!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Magyarországi Dzogcsen Közösség

További információ kérhető:
info.dzogchen@gmail.com