A Tan Kapuja Buddhista Egyház 2022 őszén - felmenő rendszerben, egy induló első osztállyal - általános iskolát indít Budapesten.

Örömmel jelentjük be, hogy A Tan Kapuja Buddhista Egyház általános iskolát kíván indítani Budapesten, tovább bővítve ezáltal a nevelési-oktatási tevékenységét.
Az iskola megalapítóinak célja egy komplex, a keleti és nyugati pedagógia elveit ötvöző, buddhista alapokra épülő, alternatív pedagógiai program megvalósítása, melyben a gyermekek mind a külső, mind a belső világuk ismerői lesznek.

Az egyház alapító okiratában megfogalmazta célkitűzését, melyre a „A Tan Kapuja” elnevezés is utal: a Tan, vagyis a Buddha tanításának átadása, megosztása. Az egyház az elmúlt évtizedekben oktatási intézményein - a Buddhista Főiskolán, a Tejút Pedagógiai Központon, és Gimnáziumán - keresztül különböző korosztályok és társadalmi csoportok számára tette elérhetővé Buddha tanításait, és figyelemre méltó eredményeket mutatott fel.
Az újonnan alapuló általános iskola létrehozásával az Egyház szeretné kiszélesíteni nevelési-oktatási tevékenységét, s egy komplex - a keleti és nyugati pedagógia elveit ötvöző - alternatív pedagógiai program megvalósítását tűzte ki céljául.

Az iskola nemcsak a buddhista szülők, hanem minden – a buddhizmus alapértékeivel azonosulni tudó – szülő számára lehetőséget szeretne biztosítani, hogy gyermekét nyugodt, békés környezetben és ösztönző közösségben tudja. Célunk, hogy gyermekeink boldog, kiegyensúlyozott, örömteli életet éljenek mind az iskolaévek alatt, mind azt követően. Hisszük, hogy az iskola spirituális hely és szellemi műhely, melynek elsődleges célja, hogy segítse közössége tagjainak testi-szellemi-lelki épülését, a Tanító legfontosabb feladata pedig a példamutatás. 

Bár még hosszú út áll előttünk, de az alapítás feltételeinek teljesülését követően, az iskolát felmenő rendszerben, egy első osztállyal indítjuk el 2022 szeptemberében.
A "Mandalát" érintő legfontosabb eseményekről mostantól folyamatosan beszámolunk a Mandala Facebook oldalán, hiszen szeretnénk, hogy minél többen megismerhessétek, milyen iskolát álmodtunk! A Facebook mellett kérdéseiket e-mail címünkre is elküldhetik.

A legfontosabb, előttünk álló feladat az iskola épületének megtalálása. Kérjük, ha bárkinek van akár ezzel kapcsolatos ötlete, javaslata, írjon nekünk!
 
A Tan Kapuja Mandala Általános Iskola Facebook oldala: https://www.facebook.com/ATanKapujaMandalaIskola
A Tan Kapuja Mandala Általános Iskola e-mail címe: info@mandalaiskola.hu