FRISS INFORMÁCIÓKKAL! Mi, a szenvedés iránt érzékeny buddhista gyakorlók, a buddhai tanítások követői kötelességünknek érezzük, hogy segítsünk a rászorulóknak, és próbáljuk enyhíteni a nehézségeket, melyek az ukrajnai válság kapcsán most kialakultak.

Amennyiben valamilyen felajánlást szeretne tenni, adományozni szeretne, előtte mindenképpen kattintson az alábbi linkre, ahol folyamatosan FRISSÍTJÜK a felajánlásokkal kapcsolatos információkat, igényeket:
https://www.tkbe.hu/content/az-ukrajnai-menekultek-megsegitesere-szolo-felajanlasok-aktualitasok

 

A Tan Kapuja Buddhista Egyház, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola és A Tan Kapuja Buddhista Gimnázium mindent megtesz, hogy minél nagyobb segítséget tudjon nyújtani a rászorulóknak és ez a segítség közvetlenül el is jusson azokhoz, akiknek szükségük van rá.
Épp ezért a fenti intézmények nagy összegű támogatást juttatnak el egy olyan segélyszervezetnek, amely közvetlen kapcsolatban áll a rászorulókkal, menekültekkel és így közvetlenül tud segíteni a bajbajutottakon.

 

HOGYAN SEGÍTHET ÖN IS?

A Tan Kapuja Buddhista Egyház és A Tan Kapuja Buddhista Főiskola közös szervezete, A Tan Kapuja Karuna Segélyszolgálat gyűjtést szervez az ukrán válság miatt hazánkba kényszerülő menekültek számára.
Amennyiben Ön is szeretne segíteni, felajánlást tenni, a következő módokon teheti azt meg:

1. Lehetősége van pénzbeli felajánlást tenni A Tan Kapuja Buddhista Egyház adományszámlájára átutalt összeggel.
Kérjük, hogy a közleménybe írja be: „ukrajnai válság”.

Bankszámlaszámunk:
10403181-49555454-54551052
SWIFT, BIC: OKHB HU HB
IBAN: HU47 1040 3181 4955 5454 5455 1052

A felajánlott összegeket A Tan Kapuja közvetlenül egy olyan szervezetnek juttatja el, amely kapcsolatban áll a rászorulókkal, a menekültekkel, és így közvetlenül tud segíteni a bajbajutottakon.

2. Személyesen A Tan Kapuja Buddhista Főiskolára eljuttatott felajánlások formájában a következőket várjuk:

  • közvetlenül fogyasztható tartós élelmiszerek, italok (instant leves, konzerv, ropogtatnivalók, csokoládék, energiaszeletek, kisdobozos üdítők, stb.),
  • személyes higiéniához kapcsolódó felajánlások (tusfürdő, fogkefe, fogkrém, WC-papír, papírzsebkendő, egészségügyi betét, pelenka, stb.).

 
Az adományokat A Tan Kapuja Buddhista Főiskola (Budapest IX. kerület, Börzsöny u. 11.) főbejáratától 15 m-re jobbra található nagy világos sárga kapunál (vészkijárat) lehet leadni a Segélyszolgálat koordinátorával folytatott előzetes egyeztetés után.

3. A Tan Kapuja Karuna Segélyszolgálat koordinátorával egyeztetve egyéb jellegű felajánlásokat is szeretettel fogadunk:

  • a felajánlott élelmiszer és tárgyi adományok eljuttatása/elszállítása a rászorulóknak a határmenti településekre, illetve a budapesti érkezési pontokra,
  • átmeneti szállás felajánlása az ország egész területén,
  • menekültek szállítása. 
Koordinátor:
Karsai Éva Haliun
Tel.: 06 70 254 6636
E-mail: karuna@tkbe.hu
 
Amennyiben valamilyen felajánlást szeretne tenni, adományozni szeretne, előtte mindenképpen kattintson az alábbi linkre, ahol folyamatosan FRISSÍTJÜK a felajánlásokkal kapcsolatos információkat, igényeket:
Aki A Tan Kapuja Buddhista Egyház és Főiskola keretein túl is tudna/szeretne segíteni, azok az alábbi gyűjtésünkből is tájékozódhatnak a segítségnyújtási lehetőségekről:
https://www.tkbe.hu/content/tan-kapujan-kivuli-lehetosegek-az-ukrajnai-menekultek-segitesere

 

A fentieken felül A Tan Kapuja a következőkkel járul még hozzá a szenvedők megsegítéséhez:
  • A Mánfai Elvonulási és Oktatási Központunkban 8 fő, az ukrán válság miatt rászoruló menekült buddhista gyakorló számára biztosítunk szállást, valamint a Mánfai Önkormányzat jóvoltából étkezést is.
  • 2022. március 12-én este hét órától 12 órás BÉKEMEDITÁCIÓT tartunk A Tan Kapuja Buddhista Egyház és Főiskola Szertartástermében, melyet élőben online is közvetíteni fogunk, és melyhez minden kedves gyakorolni vágyó ember csatlakozását is várjuk A Tan Kapuja YouTube csatornáján. Bővebb információ: https://www.tkbe.hu/programok/bekemeditacio

 

A szenvedők nevében tisztelettel és köszönettel fogadunk minden felajánlást!
Mireisz László, A Tan Kapuja Buddhista Egyház elnöke
Karsai Gábor, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola rektora

 


„Minden lény szabaduljon meg a szenvedéstől, elért jószerencséje el ne múljék.”