A koronavírus okozta rendkívüli helyzetre való tekintettel A Tan Kapuja közösség vezetői és tanítói, közös gyakorlásra invitálnak minden kedves érdeklődőt!

A Tan Kapuja Buddhista Egyház és A Tan Kapuja Buddhista Főiskola vezetői és tanítói lehetőséget szeretnének nyújtani a közös gyakorlásra azoknak is, akik tartózkodnak a személyes érintkezéstől, így vállalva közösséget minden érző lénnyel.  Ezért ősszel és télen ismét több közös gyakorlási lehetőséget biztosítunk az érdeklődők számára. Ezek jelenleg a következők:

A BUDDHIZMUS ALAPJAI - ONLINE KURZUS

Hétfő – 14:30-16:00

Vezeti: Mireisz László, A Tan Kapuja Buddhista Egyház elnöke

A koronavírus okozta rendkívüli helyzetre való tekintettel A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán, az egyház elnöke, Mireisz László által vezetett A buddhizmus alapjai című kurzust online formában tartjuk meg, melyre így nem csak a főiskola hallgatói, de bármely "külsős" érdeklődő is csatlakozhat a virtuális térben.

A kurzuson a többi között szó lesz a buddhizmus kialakulásáról, annak körülményeiről, a Buddha életéről, tanításairól, a buddhista alaptanításokról.

A közvetítés elérhető a http://tkbe.hu/live oldalon, a fenti időpontban.

Az utolsó két előadás: november 23. és 30.


BUDDHISTA MEDITÁCIÓ A TAN SZIGETE KÖZÖSSÉGGEL

Kedd – 18:00-19:00

Vezeti: Farkas Pál, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola professzora, egykori rektora
Tóth Zsuzsanna A Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanítója

A Tan Szigete Közösség - Dhammadípaszangha (http://dhammapada.hu) a rendkívüli helyzetre való tekintettel a közös meditációs gyakorlását az online térbe helyezi át. A közös meditációs gyakorláson a Békés nyugvás (szamatha) és a Belátás (vipasszaná) gyakorlatait lehet megismerni, melyek az ilyen különleges helyzetekben - mint amit most épp a koronavírus-járvány okoz -, még inkább segítségünkre lehetnek. A meditációkat vezeti Farkas Pál (A Tan Kapuja Buddhista Főiskola professzora, egykori rektora), valamint Tóth Zsuzsanna (A Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanítója).
Az eseményhez a link birtokában bárki csatlakozhat, a csatlakozni tudó felhasználók száma azonban limitált.
MEGKÉRJÜK A CSATLAKOZÓKAT, HOGY AMIKOR BELÉPNEK AZ ONLINE MEDITÁCIÓS TEREMBE, LEGYENEK SZÍVESEK ÉS KAPCSOLJÁK KI A MIKROFONJUKAT, HOGY SENKIT NE ZAVARJUNK MEG A GYAKORLÁSBAN! Köszönet érte!
A meditációra minden kedden 17:50 és 18:05 között lehet bejelentkezni.

A közös meditáció a https://meet.google.com/zkj-drox-aht linken érhető el.

MEET alkalmazáson belüli meeting code: zkj-drox-aht


ZEN SZERTARTÁS ÉS BESZÉLGETÉS

Szerda – 18:00-21:00

Vezeti: A Tan Kapuja Buddhista Zen Közösség tanítója

A Tan Kapuja Zen Közösség a szerdai zen szertartásait egy ideig online tartja meg.
A szertartásokhoz szerdánként este 18 órától lehet az alábbi linkre kattintva csatlakozni. (Ehhez természetesen szükséges a Zoom alkalmazás, de semmi egyéb.)
A szertartás menete: 30 perc ülő meditáció, Szív Szútra recitálása, kóan felolvasás (ismerkedők számára ilyen egy kóan).
A meditáció előtt "zárják a szobát", a később érkezők a kóan felolvasás után tudnak a beszélgetéshez csatlakozni.
Ezek az alkalmak az élő programhoz hasonlóan ingyenesek és nyitottak minden érdeklődő számára.

A közös gyakorlás elérhető a fenti időpontban a https://zoom.us/j/97716502617 linken.


A BÉKÉS TUDAT JÓGÁJA

Csütörtök – 17:30-19:00

Vezeti: Földiné Irtl Melinda, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanítója

A csütörtökönkénti jógagyakorlás célja a test és a tudat kiegyensúlyozott, békés állapotának a támogatása, fenntartása. Egyszerű, mindenki számára biztonságos energiablokk-oldó gyakorlatok, légzések, mudrák, elcsendesedés gyakorlatok, melyeket kortól függetlenül és jógában való jártasság nélkül is végezhetünk otthonunkban.

A gyakorláshoz a következő linken lehet csatlakozni, a fenti időpontban: https://meet.google.com/joy-tcxf-obk


ONLINE MEDITÁCIÓ CSER ZOLTÁNNAL

Péntek – 19:00-20:00

Vezeti: Cser Zoltán, A Tan Kapuja Buddhista Egyház igazgatója

Cser Zoltán A Tan Kapuja Buddhista Egyház igazgatója és A Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanítója tart közös, online gyakorlást a koronavírus okozta rendkívüli helyzet idején.

Időpontok:
- november 20.
- november 27.
- december 4.
- december 11.
- december 18.

A közvetítés elérhető a fenti időpontokban a https://tkbe.hu/live linken.
A meditációs alkalmak mindig 19 órától 20 óráig tartanak, szatipatthána meditációt fogunk végezni. Rövid tiszteletadás után ülőgyakorlat következik, majd tanítás, végül pedig egy hosszabb üléssel zárjuk a gyakorlást.
 

BUDDHA FM - ADÁSBAN A TAN

Minden nap, éjjel-nappal

A Tan Kapuja Buddhista Egyház fenntartásában működő BuddhaFM értékes, minőségi műsorokat sugározva járul hozzá, hogy mindenki, aki szeretné megismerni a Tant, a buddhista tanításokat, az mindezt a legegyszerűbb formában megtehesse. Nincs más dolgunk, mint rákattintani a https://www.buddhafm.hu/ linkre és elindítani a rádióadást. Beszélgetések, buddhista tanítások, zenék, mantrák, érdekességek...
 

Érdemekkel teli közös és egyéni gyakorlást kívánunk!

Kívánjuk, hogy a gyakorlásunk váljon minden érző lény javára!

A Buddha, a Dhamma és a Szangha fénye áradjon minden érző lényre!

CÍMLAPKÉP: Photo by Emily KenCairn of Apiary Studio on Unsplash