A Tan Kapuja Buddhista Egyház delegációja, a Magyarországon élő vietnami buddhista közösség hivatalos meghívásának eleget téve, május 26-án látogatást tett a Tue Giac Pagodában.

A TKBE képviseletében A Tan Kapuja Zen Közösség vezetőségének négy tagja: Dobosy Antal, Tátrai Tibor, Sallai Zoltán és Károlyfi Judit voltak a küldöttség tagjai. Az egyház részéről részt vett még a találkozón Csörgő Zoltán, a Tejút Buddhista Pedagógiai Központ vezetője, az egyház hittan és erkölcstan oktatásának koordinátora is.

A küldöttség tagjai találkoztak Thich Thien Bao szerzetessel, a közösség szellemi vezetőjével és a közösség vezetőivel, tagjaival, közöttük Nagy Péter úrral, a találkozó szervezőjével. A jó hangulatú eseményen a vendéglátók bemutatták a vietnami pagodák újjáépítését bemutató kiállítást, beszélgetés folyt a két közösség együttműködésének lehetőségeiről, különös tekintettel azon vietnami gyerekek és fiatal felnőttek buddhista képzéséről, akik már jobban bírják a magyar nyelvet, mint anyanyelvüket.
 
A mostani találkozó előzménye volt a Hoiphattu VN Tại Hungary, a magyarországi vietnámiak buddhista közössége vezetőjének 2017. május 15-én, A Tan Kapuján tett látogatása, ahol Thich Thien Bao szerzetes az egyház elnökével Mireisz Lászlóval és A Tan Kapuja Zen Közösség vezetőségének tagjával, Tátrai Tiborral folytatott vidám hangulatú beszélgetést.