Ünnepélyes keretek között, buddhista szertartást követően, 2020. szeptember 6-án átadták a Baranya megyei Mánfa Buddhista Oktatási-, Kulturális és Elvonulási Központ legújabb szertartástermét.

Az impozáns épület átadójának szertartását Mireisz László, A Tan Kapuja Buddhista Egyház elnöke és Cser Zoltán, A TKBE igazgatója vezették, míg a szertartás részét is képező Szív Szútrát ezúttal Laár András előadóművész és buddhista tanító énekelte el. Tanítóbeszédet mondott Mireisz László, aki hangsúlyozta: „Az ember vagy templomot épít, vagy templomot rombol.”

„A Tan Kapuja Buddhista Egyház és a Főiskola hatalmas lépést tett afelé, hogy – a nem is olyan távoli jövőben – megnyithassa első vidéki kampuszát, itt Mánfán…” – mondta köszöntőjében Karsai Gábor a TKBF rektora, aki vendégként vett részt az ünnepi ceremónián.


Beszédet mondott Takács Zsolt, Mánfa polgármestere is, aki elmondta, hogy a község lakói és az elvonulási központ vezetője (Jakab Gábor), illetve a buddhista közösség között nagyon jó kapcsolat alakult ki az évek során és a település támogatásáról is biztosította az egybegyűlteket.

A szintén Baranya megyében – Alsószentmártonban – található, A Tan Kapuja Buddhista Gimnázium 10. évfolyamos diákja, Kosztics Violetta pedig Szabó Lőrinc: Tao Te King című versét szavalta el gyönyörűen – felkészítő tanára Sinkovics Ádám volt.

Az ünnepségen részt vevők – buddhista szokás szerint – mindannyian gyújtottak egy füstölő, ezzel is hozzájárulva az új szertartásterem és az elvonulási központ jövőbeni minél sikeresebb működéséhez.
 


Fotó: Palotai Richárd
Kapcsolódó galéria az oldal alján, illetve ezen a linken tekinthető meg.