Már kapható A Tan Kapuja Buddhista Főiskola kiadásában 2006 óta megjelenő, Keréknyomok című orientalisztikai és buddhológiai folyóirat legújabb száma.

A Keréknyomok 2023-as száma tizenhárom írást tartalmaz. A Tanulmányok blokkban olvashatunk a Buddha antiszubsztanciális ontológiájáról, a 20. század első évtizedeiben készült hazai reklámterveken szereplő bódhiszattva ábrázolásokról, a cselekvőképesség és a buddhizmus összefüggéseiről, egy tibeti tanítómester életéről, a japán shingon buddhizmus temetési szertartásairól, valamint a legújabb mongol főlámáról. A Bhután blokkban a bevezető után négy hiánypótló cikk taglalja ezen különleges himalájai királyság vallási-társadalmi sajátosságait. A Recenziók blokkjában ismertetést kapunk egy jezsuita misszionárius tibeti tevékenységéről szóló könyvről és egy nemrég megjelent forráskiadásról, amely a hatha-jóga és a buddhizmus korai kapcsolatát tárja fel.
A kiadvány megvásárolható A Tan Kapuja Kiadó webshopjában.

A Keréknyomok 15. számának ünnepélyes bemutatójára 2023. november 6-án 18:00-tól kerül sor A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartástermében, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.