2022. október 1. és november 28. között népszámlálást tartanak Magyarországon. 
A kérdőív 14. kérdése az állampolgárok vallási irányultságára és a felekezeti hovatartozására kérdez rá.
Nekünk, Buddha követőinek fontos, hogy a felmérés híven tükrözze a magyarországi buddhisták számát, és az is, hogy a felmérés jelezze azt, hogy buddhistaként vagyunk jelen a családban, a közösségekben és a társadalomban.
Jelen vagyunk, hogy Buddha tanításának megfelelően képviseljük a belső béke fontosságát, a szenvedések legyőzésének lehetőségét, a tiszta tudat megvalósításának szükségességét és az együttérzésre épülő szeretet világot megváltoztató erejét.
Mindezekért kérem a Tisztelt Gyülekezetet, a menedéket vett és a pártoló tagjainkat, hogy a népszámlálás 14. kérdésénél tegyünk tanúbizonyságot világnézetünkről, vallási hovatartozásunkról és jelöljük be vallási hovatartozásunkként a buddhizmus,
valamint felekezetként A Tan Kapuja Buddhista Egyházat, hogy ezzel is kinyilvánítsuk Buddha tana iránti elköteleződésünket és egyben a közös törekvéseink kereteit.
Köszönjük.
 
A Tan Kapuja Buddhista Egyház Egyházi Tanácsa nevében:
                                                                       Mireisz László, ET elnök
 


 

A NÉPSZÁMLÁLÁSI KÉRDŐÍVET IDE KATTINTVA TUDJA KITÖLTENI ONLINE FORMÁBAN

A népszámlálás első két hetében (október 1-16.) lehetőség van online kitölteni a kérdőívet.
(Ehhez szükség lesz az Ön számára a KSH által postai úton, az Ön lakhelyére, levélben elküldött belépési kódra.) 
Aki nem vesz részt az online kitöltésben, azt számlálóbiztos fogja felkeresni az otthonában október 17. és novemebr 20. között.
Aki az előző két lehetőséggel sem élt, hogy adatszolgáltatási kötelezettségét teljesítse, az november 20-28. között a település jegyzőjénél töltheti ki a kérdőívet.


További információk a népszámlálásról: