2022.07.08 17.30 - 2022.07.10 17.00

jungdrungtengyedude@gmail.com

Khenchen Tenpa Yungdrung Rinpocse, a Triten Norbutse kolostor apátja, ismét elfogadta tagközösségünk meghívását, és néhány éves kihagyás után, 2022. július 8-10. között újra, élőben A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán ad tanítást Jungdrung Ten Gye Dü De - Magyarországi Bönpo Közösség szervezésében.

Akik követték Rinpocse magyarországi tanításait tudják, hogy az elmúlt években számos alapvető tanítást adott, mint a menedék, a bódhicsitta, és a tíz páramitá.
Rinpocse ez alkalommal egy fontos dzogcsen szöveg tanításába kezd, melynek címe "A dzogcsen hét tükre".
Ahogy a címéből is kivehető, ez egy hét fejezetből álló teljes dzogcsen tanítás, mely nem túl hosszú, de kellőképpen esszenciális, tartalmazva mindent, ami a teljes önfelszabadításhoz nélkülözhetetlen.
Az első fejezet leírja, hogy mik azok a képességek és tulajdonságok amelyekkel rendelkeznie kell egy hiteles tanítónak és persze a tanítványnak.
A második részletesen elmagyarázza a valódi dzogcsen nézetet, milyen az, ha rendelkezik vele a gyakorló.
A harmadik elmondja, ha megérted a dzogcsen nézetét, hogyan gyakorolj.
A negyedik az eredményt tárgyalja, amit elérhetsz, ha helyesen gyakorolsz.
Az ötödik leírja melyek azok a tevékenységek amelyek megengedettek gyakorláskor, hogyan gyakorolj és hogyan integráld.
A hatodik fejezetben a különböző szintű megvalósításokról van szó, a tiszta birodalmakról.
Végül a hetedik fejezetben azt tárgyalja, hogy mi van akkor, ha nem valósítjuk meg a nagy tökéletességet, milyen lehetőségeink vannak a bardoban.
Igazán kivételes alkalom ez, hiszen Khencsen Rinpocse egy kiváló tanító, aki mindig nagy türelemmel, jól érthetően és részletekbe menően magyaráz.
A szöveg a Drenpa Namkha által írt Jetri Thaszel szövegciklus része, mely számos fontos dzogcsen tanítást tartalmaz. Drenpa Namkha az i. sz. 8. században élt, és az egyik legfontosabb alakja a bön pantheonnak. Fontos szerepe volt az akkori üldöztetés alatt a jungdrung bön hagyomány tanításainak átmentésében.
A Jungdrung Ten Gye Dü De - Magyarországi Bönpo Közösség mindenkit szeretettel vár ezen kivételes eseményen.

A tervek szerint az élő tanítás mellett online közvetítés is lesz. ennek részleteit az igények és lehetőségek tükrében, az esemény közeledtével ismertetjük.

A tervezett program:
- Júl 8. péntek 17:30 - 19:30 bevezető tanítás.
- Júl 9. szombat, 9:00 - 12:00 tanítás.
Ebédszünet.
15:00 - 17:00 Tanítás
- Júl 10. vasárnap 9:00 - 12:00 tanítás.
Ebédszünet:
15:00 - 17:00 tanítás.

A tanítás időbeosztásánál figyelembe vettük a Shenteni időbeosztást, hogy az esetleges online közvetítés a megszokott időpontban lehessen. A tanítások alatt időnként rövid szünetet tartunk.
Bár az időpont távolinak tűnik, mégis arra kérünk mindenkit, aki részt szeretne venni a tanításon, hogy jelezze azt egy üzenetben.
jungdrungtengyedude@gmail.com

Váljon minden lény javára!