2018.03.31 10.00 - 2018.04.01 14.00

Ingyenes
Jakab Gábor
meka.program@gmail.com

„A talaj és a növények tapintása, a velük való foglalatoskodás, a föld szaga, a növények illata és megnyugtató színeik enyhítik a feszültséget, lelket öntenek az emberbe. Már fél óra kertészkedés is javíthatja a hangulatot, és segíthet szembenézni gondjainkkal, életünk nehézségeivel. S bár egy igazi kert a legjobb, néhány cserép virág gondozása is fölöttébb jótékony hatást gyakorolhat ránk.” –Jane Goodall angol antropológus, etológus és primatológus

A MEKA szeretettel vár mindenkit, aki a fenti sorokat magáénak érzi, és szeretne csatlakozni az alkotóház kertjének szépítéséhez, bővítéséhez, hangulatosabbá tételéhez. A szervezők minden segítséget örömmel fogadnak, legyen az kétkezi munka, vagy felajánlás (évelő növény, fűszernövény, egynyári virág, virágmag, virágföld stb.).
A programon résztvevők ingyenes szállást és napi egyszeri étkezést kapnak. A szombat esti tábortűznél az alkotóház vendége lesz lesz Novák Tibor szobrász, orientalista és műfordító, aki utazásairól, munkásságáról és pálmalevél-fordításairól mesél majd.
A hétvége alatt a művész festményei, grafikái és szobrai az Alkotóház kiállítótermében lesznek megtekinthetőek.

Az érdeklődők részvételi szándékukat 2018. április 1-ig jelezhetik a megadott elérhetőségen.