2023.09.23 08.00 - 2023.09.24 17.00

A kétnapos elvonulás díja 12.000 forint
Farkas Pál
hamso@tkbf.hu

Ácsán Dhammanandó, az angliai Amarávati kolostor szerzetese szeptember 23-24-én (szombat, vasárnap) kétnapos elvonulást tart Budapesten, A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán. Az eseményt tagközösségümnk A Tan Szigete Közösség szervezi.

EZ AZ ELVONULÁSUNK TELTHÁZAS, JAVASOLJUK, HOGY AKI SZERETNE JÖNNI, AZ JELENTKEZZEN AZ OKTÓBER 7-8-I ELVONULÁSRA.

Az elvonulás mindkét napon reggel 8 órakor kezdődik. A napi program az öregek hagyománya szerint ülő- és sétálómeditáció váltakozásával zajlik.
Szombaton reggel megtörténik a menedékvétel és felvesszük az öt fogadalmat. Az étkezések 12-13 óra között történnek, a hagyománynak megfelelően az elvonulás ideje alatt csak napi egyszeri étkezésre lesz lehetőség. Ásványvíz és tea az elvonulás során végig rendelkezésre áll.

Mindkét nap folyamán írásbeli kérdéseket lehet feltenni ácsán Dhammanandónak a gyakorlással kapcsolatban. Kérjük, szíveskedjetek kényelmes ruhában érkezni, a szükséges ülőpárnák a Főiskolán a rendelkezésre állnak. Legyetek szívesek jelezni, hogy ki szeretne szombaton, vagy ha távolabbról érkezik, már pénteken a Főiskolán aludni. Ehhez szíveskedjetek polifoamot és esetleg hálózsákot magatokkal hozni, takarók vannak.

A gyakorlás szombaton 18 órakor, vasárnap 17 órakor fejeződik be, a napi időrendet Dhammanandó a résztvevők gyakorlottsága alapján határozza meg. A Főiskolai hallgatók az igazolt elvonulást két kredites speckoll praxis tárgyként elszámolhatják. 

A kétnapos elvonulás díja 12.000 forint, melyet kérünk a Dhammadapa alapítvány számlaszámára (11707024-20453400-00000000) legkésőbb az elvonulás megkezdése előtt két nappal befizetni.

Az elvonulásra a következő címen lehet jelentkezni: hamso@tkbf.hu (Farkas Pál).

Akinek ez az időpont esetleg nem felel meg, azoknak ajánljuk még a mester két héttel későbbi, október 7-8-án tartandó, szintén kétnapos elvonulását, melyre ugyancsak A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán kerül sor.