2024.03.29 18.00 - 2024.03.31 18.00

(lásd a leírást)
jungdrungtengyedude@gmail.com

Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy Khenzur Nyima Wangyal rinpocse 2024. március 29-31. között ismét elvégzi a Tavaszi Áldó Szertartást a Főiskola Nagytermében.

Khenzur rinpocsét arra kértük, hogy ez alkalommal is olvassa fel Budapesten a Százezer nága című szöveget, mely szöveg a bön hagyomány alapítójától, Tönpa Shenrab buddhától ered. Tönpa Shenrab buddha ezt a tanítást a nágák birodalmában adta azért, hogy általa helyreálljon a harmónia az emberek és a nágák között. Khenzur rinpocse pár éve azt mondta erről a szövegről, hogy egyfajta megvallással ér fel: egy megvallás a nágák és szellemlények irányába, akikről nem veszünk tudomást és ebből adódóan folyton zavarjuk őket, mindennapi tevékenységünkkel ártunk nekik. Ezt a szöveget szokták tavasszal szerte Tibetben felolvasni, hogy helyreálljon a béke a szellemlények és a helyiek közt, elcsitítandó a felbőszített szellemlények ártó, betegségeket okozó tevékenységét. Semmi sem lehetne alkalmasabb a tavaszi kinyílásra, mint egy ilyen tisztító, áldó szertartás. Hagyományosan, amikor egy láma ellátogat egy házhoz, hogy elrecitáljon egy szöveget, az azt jelenti, hogy imáját kiterjeszti a ház lakóira, ami a mi esetünkben a gyakorlók közössége, akik ott rendszeresen összegyűlnek, a barátokra és szeretteinkre is.

Khenzur Nyima Wangyal rinpocse hagyományvonalunk elismert dzogcsen tanítója, aki a szertartás elvégzése mellett erre vonatozó magyarázatokkal is ellát majd minket.

A programon való részvételhez felajánlásotokat szeretnénk kérni a tanító számára, ami a ti lehetőségeitekhez, illetve nagylelkűségetekre szabott (ajánlott adományi összeg: 10.000-15.000 forint). Aki az interneten keresztül szeretne résztvenni a programon, annak a Zoom oldalon lesz lehetősége becsatlakozni. Ehhez a linket és a belépési jelszavakat lentebb találjátok. Fontos! Aki interneten keresztül vesz részt a programon, az adományát az alábbi PayPal számlán teheti meg. Ha nem áll PayPal a rendelkezésetekre, kérlek vegyétek fel velünk a kapcsolatot és biztosan találunk megoldást!

Topic: The weekend Lubom Ritual and Meditation for World Peace
Join Zoom Meeting
https://us06web.zoom.us/j/85303250136?pwd=68K4kquwCZJHJKlVDxGOU3SltXzSfd...
Meeting ID: 853 0325 0136
Passcode: Naljorling

PAY PAL
https://www.paypal.com/paypalme/dzogchenNaldjorLing?country.x=FR&locale....

A program:

Március 29. péntek:
18.00 – 20.00: előkészületek, bevezető

Március 30. 31. szombaton és vasárnap:
  9.00 – 12.00: szertartás, imák, meditáció
12.00 – 15.00: ebédszünet
15.00 – 18.00: szertartás, imák, meditáció

Visszajelzéseiteket az alábbi email-címre küldjétek:
jungdrungtengyedude@gmail.com

Örömmel és sok-sok szeretettel:
Jungdrung Ten Gye Dü De Magyarországi Bönpo Közösség